Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +164
Baba nigdy na studniówce nie była, na balu gimnazjalnym. stała pod ścianą.
Jak klasa sobie zdjęcia robiła to specjalnie mnie nie zawołali żeby mnie na nich nie było i powiedzieli, że wyszłam.
Jedyna przyjaciółka z którą poszłam mnie zostawiła po 30 min dla innej grupki.
Przez te niby najlepsze lata życia mam traumę aż do grobowej deski a jakiś chuop przyjdzie powie, że ma traumę bo rodzice mu kazali być grzecznym
Już
Jak klasa sobie zdjęcia robiła to specjalnie mnie nie zawołali żeby mnie na nich nie było i powiedzieli, że wyszłam.
Jedyna przyjaciółka z którą poszłam mnie zostawiła po 30 min dla innej grupki.
Przez te niby najlepsze lata życia mam traumę aż do grobowej deski a jakiś chuop przyjdzie powie, że ma traumę bo rodzice mu kazali być grzecznym
Już
Aokx +447
#carnivore
Mielonka wołowa z dodatkiem płuc i wątroby.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Jagoo: To jest "samoróbka" zrobiona w urządzeniu o nazwie szynkowar. Przepis był kombinowany na oko ale napiszę Ci mniej-więcej jak to szło. Dam Ci też link do playlisty z przepisami żebyś sobie zobaczyła jak to się robi.
cała playlista https://www.youtube.com/playlist?list=PLdn9jXuuALFBU8q9qJwOEk1VkYY8pKcXV
ten przepis jest chyba zbliżony do mojej mielonki https://youtu.be/f04IBejZzLM
szynkowar kupiłem w sklepie https://sklep.nomart.pl/q/?keywords=szynkowar
dokładnie ten zestaw https://sklep.nomart.pl/p/514/14674373/zestaw-z-plaszczem-wodnym-szynkowar-1-5kg-garnek-szynkowary-wedliniarstwo.html plus dodatkowe woreczki żeby nie domawiać zaraz.
Moje ogólne zasady, którymi kieruję
@yoromv: płuc było chyba połowa - mniej więcej tyle ile mieści się na dłoni. Wątróbki drobiowej było też mniej więcej tyle samo. Ogólnie całości było nieco ponad kilogram także to było może ze 20%
@yoromv: to była wołowina klasy 2 czyli takie kawałki mięsa z łojem (około 20% tłuszczu) które sam sobie zmieliłem.