Wpis z mikrobloga

@Ledlea: nie twierdzę, że opozycja jest święta, bo absolutnie nie byłoby to prawdą. I oczywiste, że w kuluarach są zazwyczaj inne stosunki. Ale to, co odwala pisiacki rząd przekracza wszystkie poziomy - odbieranie praw kobietom, demolowanie wszystkiego, kompletne upropagandowienie mediów narodowych, ładowanie ton pieniędzy w propagandę zamiast służbę zdrowia i edukację - tu niestety jest gorzej niż u wszystkich innych. I dlatego nie wolno tego olewać.

@system_shock: jasne, najprościej mieć
  • Odpowiedz
@Jcdx: odbieranie praw kobiet to kolejna część przedstawienia i scenariusza - służy tylko i wyłącznie odwracaniu uwagi, dolewania oliwy do ognia, nawet fałszywy lider Lampart się pojawiła, wszystko po to by odwracać uwagę zwykłych ludzi, co wyszło im świetnie, a teraz statek się topi i pis łapie co może dla siebie i swoich gdzie popadnie bez trzymanki, inni robiliby dokładnie to samo z nieco innym scenariuszem, co widać zresztą przy głosowaniach
  • Odpowiedz
@Ledlea: może i część przedstawienia. Ale to nie jest coś, co można ignorować. Tak samo jak obostrzenia wprowadzane na pałę i bez sensu, mordowanie branży gastro, fitnessowej i próbę zniszczenia niezależnych mediów. Orbanizację kraju. Przy głosowaniach widać złe rzeczy i ze strony opozycji, ale jest tak źle, że chyba zaakceptujesz mniejsze zło niż totalną kloakę reprezentowaną przez kaczystów i konfę.

****. Zawsze i wszędzie. I patrzyć na łapska politykom niezależnie
  • Odpowiedz
@Jcdx: teraz pytanie nasuwa się tylko jedno, jesteś opłacana by tutaj tak pisać i wspierać pewnych polityków, czy jesteś już tak bardzo zaprogramowana? politycy między sobą nie mają podziałów, partia to tylko scenariusz, są różne warianty, ale cel główny jeden, podałaś przykład obostrzeń i koronawirusa - wszędzie na świecie dzieje się to samo niezależnie od partii, to jest przekaz z góry i to jest cel główny, a cele poboczne to tylko
  • Odpowiedz
@Ledlea: taa chciałabym być opłacana, możecie podesłać przelew. Korupcja jest, pewne rzeczy są niezaprzeczalne, ale dopatrywanie się wszędzie spisków już trąci foliarstwem.

Divide et impera było i będzie, polaryzację szczególnie widać w ciągu ostatnich 5-10 lat.

No ale najlepiej mieć świadomość powyższego i z premedytacją olać, bo "jakośtobędzie", prawda? ;)
  • Odpowiedz
To smutna, ale od polityki niestety nie uciekniemy, bo ignorowanie problemu go nie rozwiąże.

@Jcdx: z tym, że ja (i pewnie nie tylko) wchodzę na kotki żeby się uśmiechnąć, a nie przypominać sobie że mamy turbo #!$%@? rząd. Plusiki za kotki wpadły, mam nadzieję że ten depresyjny element wyleci w następnym wydaniu.
  • Odpowiedz
@Jcdx: oh, foliarstwo i spiski, tylko na te zagrania trzeba było czekać, ewidentnie jesteś opłacana lub zbyt zaprogramowana, niczym nie różnisz się od zaprogramowanych starych pisowców oglądających TVP, zrób bardzo dokładny research, poświęć na to chociaż kilkanaście dni, a sama zobaczysz jak wygląda świat tak naprawdę, póki co to ty wykazujesz się "jakośtobędzie", ignorancją i lenistwem, pięknie wykorzystywane cechy przez rządących

wymagaj najpierw od siebie zanim zaczniesz wymagać od innych, bo
  • Odpowiedz
@shiverr: no tak, ale autor tagu ma prawo do swoich poglądów i wrzucania ich jak uważa - przecież półprzezroczyste gwiazdki kotków nie czynią mniej słodkimi. A jak chcesz bez watermarków, to trzeba szukać samodzielnie - tu ktoś daje (i to fajne) codziennie pod nos :)

@Ledlea czy ja TOBIE wytykam od foliarzy? Mówię, jak wygląda z boku. A ty mnie po raz kolejny obrażasz i wpierasz, że jestem opłacana. Sugeruję rezygnację
  • Odpowiedz
@Jcdx: nie zamierzam wspierać (finansując z podatków) sytuacji, która ma miejsce w Polsce, jakość usług publicznych jest słaba, obywatel jest traktowany jak zło konieczne, mam jedno życie i nie mówię, że wyjadę, albo nie mówię, że coś zrobię, tylko po prostu to robię. Powodzenia, jeśli tutaj pomóc może jedynie wymiana pokoleniowa, a i tak nic nie zmieni tego, że Polska jest buforem między większymi od siebie, a politycy to kretyni, którzy
  • Odpowiedz
@Jcdx: ad personam? to ty zaczęłaś w taki sposób, a potem ja skwitowałam ciebie, nie masz żadnych argumentów poza tymi upatrzonymi z telewizyjnej tuby propagandowej, po prostu oglądasz inne kanały niz TVPiS, niczym nie różnisz się od ich odbiorców i to jest FAKT
  • Odpowiedz