Wpis z mikrobloga

#programowanie
Mirki moje drogie tak się stało ze mam w dzień i czasem w nocy trochę wolnego czasu (głównie w nocy na dyżurze) Czy myślicie ze jest opcja nauczeni się jakiego języka aby z czasem mieć z tego jakieś małe profity.
Wiek 40wiosen, z komputerami od strony hardwarowej za pan brat. Trochę sie sprzętu na Grzybowskiej (giełda komputerowa) złożyło i sprzedało, ale z programowania to tylko lata temu BASIC na zx spectrum i comodore.
Od czego zacząć? Gdzie skierować swój wzrok itp..
Poradzicie mirki

Ps.komputer dostępny to #macbook
  • 11
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@muak47: tak jak mówił poprzednik - przejrzyj sobie na pracuj.pl oferty, wyszukaj po słowie kluczowym "junior". W Internecie jest też dużo blogów z artykułami jak zacząć, więc jak się zdecydujesz czy administracja serwerami, czy programowanie, czy coś jeszcze, to poszukaj też takich artykułów.
@muak47: nie bardzo rozumiem skąd te pomysły z administrowaniem, nauką linuksa, czy "językiem apache", ale jeśli chcesz ogarnąć jakiś język programowania aby z czasem czerpać z tego jakieś profity, to rozważ Pythona. Łatwy w nauce, z ciągle rosnącą popularnością i obszarami zastosowań.
@jedermann: Ja tez nie rozumiem, czemu koledzy wyżej dawali takie propozycje dla mniej. Szczerze również myślałem o jakimś języku, głównie chodzi o to aby wolny czas w „pracy” jakoś wykorzystać a potem w tym „wolnym” czasie mieć jakieś profity.