Wpis z mikrobloga

Pytanko. Mam sobie soundbar. 2 razy był w naprawie. Teraz już nie ma gwarancji. I on szaleje. Tzn losowo kilka razy dziennie przestaje działać. Jakby sam się wyłączał. Naprawić się to da tylko poprzez wyciągnięcie go z gniazda. Odczekaniu kilkunastu sekund i ponownym włożeniu wtyczki. Jest to dość irytujące. Czy kupno jakiegoś super hiper przedłużacza cokolwiek może poprawić? Instalacja w domu dwużyłowa. Sam soundbar też wtyczka płaska. #elektryka #elektronika
  • 7
@dlugi_ on był dwa razy w naprawie. Naprawiało się na kilka miesięcy za pierwszym razem. I na kilka tygodni za drugim razem. Patent mam taki że podobne go pod programator czasowy i będę go wyłączał na godzinę nad ranem. Może coś to pomoże. Dzięki za odp. Tak myślałem że przedłużacz tu gucio da.
@robvan: KC:

Art.581 § 1. Jeżeli w wykonaniu swoich obowiązków gwarant dostarczył uprawnionemu z gwarancji zamiast rzeczy wadliwej rzecz wolną od wad albo dokonał istotnych napraw rzeczy objętej gwarancją, termin gwarancji biegnie na nowo od chwili dostarczenia rzeczy wolnej od wad lub zwrócenia rzeczy naprawionej. Jeżeli gwarant wymienił część rzeczy, przepis powyższy stosuje się odpowiednio do części wymienionej.

§ 2. W innych wypadkach termin gwarancji ulega przedłużeniu o czas, w ciągu
@elektryczny_mariusz: nie, nie mam zamiaru się w to bawić. Przy pierwszej naprawie z tego co pamiętam wymieniane były jakieś "tory". Przy drugiej właśnie kondensatory. Tak więc kondensator to jest objaw a nie przyczyna. Po przejrzeniu internetu wychodzi na to że w tym modelu wyszła jakaś wadliwa partia.