Aktywne Wpisy
WenerowaAngela +11
Echh spanie w jednym łóżku ale pod osobnymi kołdrami to coś zajebistego.
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Patanou +1
czy taki komputer wystarczy na początek kupowany głównie w celu korzystania z różynch narzędzi AI, bardziej podstawowch?
Procesor: Intel® Core™ i7 3770 3.4 GHz ( 3,9 GHz Turbo Boost )
Pamięć RAM: 16 GB DDR3
Dysk: 1000 GB SSD
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
Zasilacz: Silent 500W ATX
czy 1800zł to dobra cena za nowy?
budżet max 1800zł
#komputery #pytanie #informatyka #programista15k
Procesor: Intel® Core™ i7 3770 3.4 GHz ( 3,9 GHz Turbo Boost )
Pamięć RAM: 16 GB DDR3
Dysk: 1000 GB SSD
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
Zasilacz: Silent 500W ATX
czy 1800zł to dobra cena za nowy?
budżet max 1800zł
#komputery #pytanie #informatyka #programista15k
Przepis (w kolejności dodawania):
- 650ml wody filtrowanej
- 3 łyżeczki soli
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki oliwy (może był olej)
- 240g mąki pszennej chlebowe (750)
- 230g mąki żytniej chlebowej (720)
- 230g mąki razowej (2000), np. orkiszowej
- 250-300g zakwasu
Wydaje mi się, że razowe słabiej (wolniej) karmią drożdże, a do tego bardziej zagęszczają ciasto. Z drugiej strony, mają więcej dzikich drożdży...
Ogólnie sporo rzeczy ma wpływ na wyrastaniu chlebka. Ja sobie eksperymentowałem robiąc chlebki z zmienionym tylko jednym parametrem, np ilością wody.
Wyrasta jak zawsze i jak widzę, że dobrze wygląda to od razu
Wyrastanie nie dłużej niż 3h.
Lepiej pilnować czasu wyrastania, bo jak za późno się wstawi do pieca to drożdże się najedzą zanim ciasto zastygnie, skutkując jego opadaniem. Zbyt krótko to nie wyrośnie.