Wpis z mikrobloga

@hoppek: trochę nie ogarniam - po co w S@H kupiłeś tego mustanga? Nawet na allegro jest o ~170 zł taniej. Dostałbyś szybciej paczkę, a różnica w cenie spokojnie pozwoli ci kupić te "gratisy" xD
trochę ciężko byłoby mi się z tymi zestawami wszystkimi spakować w samolot XD

@hoppek: napisałem:

podjechać

a nie podlecieć ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Druga opcja: zbierasz zestawy i potem wysyłasz raz-dwa razy w roku wielką paczkę do UK z całym lego. Podejrzewam, że wysyłka z 200 zł wyjdzie, ale tyle na 1 zestawie można zaoszczędzić :D
ale jeśli zawartość przesyłki przekroczy bodajże 130 funtów to cyk cło i VAT do zapłacenia XD

@hoppek: "chcieliśta" brexit to macie xD
Zawsze możesz poszukać jakiegoś uczynnego gościa pod samą granicą, paczkę wysyłasz do niego, autem podskakujesz, ładujesz w bagażnik wszystko (obowiązkowo otwierasz każdy zestaw, żeby nie było, że na handel) i przewozisz. Z elektroniką to działa
@damw: trochę kombinowania, no ale może pomyślę o tym w przyszłości. Chociaż podejrzewam, że zniszczyłoby mnie to czekanie na zestawy, bo chciałoby się coś zbudować nowego. A jeszcze bardziej zniszczyłby mnie fakt, że taki zestaw przyjechałby otwarty nie przeze mnie (,)
otwarty nie przeze mnie (,)

@hoppek: jak nie? Otwierasz u tego uczynnego gościa we Francji sam i tylko przewozisz przez granicę ;)

A myślę, że da się takich uczynnych złapać, bo podobna akcja jakiś czas temu była z amazon.de - nie wysyłali chyba do Polski. I był sobie jakiś Czech, który mieszkał przy samej granicy CZ-DE-PL i jeździł po te paczki do tych punktów i rozsyłał między
@damw: O tym nie słyszałem, żeby niemiecki amazon nie wysyłał do Polski. Musiało to być chyba dziesiątki lat temu, bo jak ja kiedyś zamawiałem kilka rzeczy, to bez problemu wysyłali, nawet za darmo, po przekroczeniu konkretnej kwoty zamówienia.
Musiało to być chyba dziesiątki lat temu

@hoppek: dziesiątki nie, ale przynajmniej 5-7 lat temu. Dopiero potem amazon.de dorobił się "polskiej wersji" i zezwolili na wysyłkę do PL. To było za czasów Kindle paperwhite ale nie pamiętam której generacji. 2?