Aktywne Wpisy
dlaczego wykopków tak #!$%@? forma "w Ukrainie"? nie rozumiem
Wypłata wczoraj przyszła, 2700PLN. Dziś to już tylko 900zł, może i mało ale czekają na mnie jeszcze inne wydatki około 1100zł. Także na koniec miesiąca będę miał okrągłe -200zł na koncie. Warto pracować by czuć taki luksus w życiu, że nawet na wyjście ze znajomymi nie ma się pieniędzy.
#przegryw
#przegryw
Ale się jaram! To pudełko z Mustanga jest większe niż się spodziewałem.
#lego #chwalesie
@hoppek: ok, w takim razie zapomnij o tym co napisałem. Opisywałem sytuację w PL, ciągle zapominam, że siedzą tutaj też ludzie mieszkający w innych krajach
@hoppek: napisałem:
a nie podlecieć ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Druga opcja: zbierasz zestawy i potem wysyłasz raz-dwa razy w roku wielką paczkę do UK z całym lego. Podejrzewam, że wysyłka z 200 zł wyjdzie, ale tyle na 1 zestawie można zaoszczędzić :D
@hoppek: "chcieliśta" brexit to macie xD
Zawsze możesz poszukać jakiegoś uczynnego gościa pod samą granicą, paczkę wysyłasz do niego, autem podskakujesz, ładujesz w bagażnik wszystko (obowiązkowo otwierasz każdy zestaw, żeby nie było, że na handel) i przewozisz. Z elektroniką to działa
@hoppek: jak nie? Otwierasz u tego uczynnego gościa we Francji sam i tylko przewozisz przez granicę ;)
A myślę, że da się takich uczynnych złapać, bo podobna akcja jakiś czas temu była z amazon.de - nie wysyłali chyba do Polski. I był sobie jakiś Czech, który mieszkał przy samej granicy CZ-DE-PL i jeździł po te paczki do tych punktów i rozsyłał między
@hoppek: dziesiątki nie, ale przynajmniej 5-7 lat temu. Dopiero potem amazon.de dorobił się "polskiej wersji" i zezwolili na wysyłkę do PL. To było za czasów Kindle paperwhite ale nie pamiętam której generacji. 2?