Wpis z mikrobloga

Jesteście w stanie wytłumaczyć jak to się dzieje, że od momentu rozwoju nauki, powszechności kamer i aparatów, dostępu do mediów, internetu, nagle przestali pojawiać się ludzie ze stygmatami, nie ma już lewitujących kapłanów, nie ma cudów, objawień, naukowo udowodnionych uzdrowień, przesuwających się przedmiotów, nawiedzonych miejsc etc?

#religia #antyklerykalizm #katolicyzm
  • 33
  • Odpowiedz
@Bardamu: sa cuda i ludzie ze stygmatami. Moj dobry kumpel se szkolnej lawki byl egzorcysta i mu ze dwa razy zdarzylo sie zobaczyc cos nadprzyrodzonego, ale mowil xe jego kumple egzorcyści widzieli np lewitację. Jak go pytałem dlaczego tego nie sfilmują to powiedzial ze.maja odgorny zakaz z dwoch powodow: bo po pierwsze tam sie dzieją tak straszne rzeczy ze to nieetyczne ze wzgledu na tych ludzi i ich rodziny zeby
  • Odpowiedz
@Bardamu: są tylko musisz nauczyć się szukać. Naukowo przebadane, ale trudne do wyjaśnienia. Vide Anita Moorjani czy też nawet tybetańscy mnisi, którzy rozgrzewają koce własną psychiką, własnym ciałem. Dodatkowo, żyjemy w świecie, gdzie jakąkolwiek informacja do nas trafiającą, jest filtrowana przez nasz światopogląd. Dlatego też większość osób nawet jeśli natrafia na osoby, które mają jakieś ponadprzeciętne mentalne i fizyczne zdolności, natychmiast tłumaczy sobie to tym co zna, ograniczając swoją perspektywę.
  • Odpowiedz
@ChwilowaZielonka: w dodatku tzw. stygmaty to dla obecnej medycyny żadna tajemnica: ot zwykła autoimmunologiczna choroba reumatoidalna często właśnie objawiająca się samoistnymi ranami na dłoniach.
  • Odpowiedz
Moja ciotka zakonnica zagorzały katol z którym nie dało się rozmawiać podczas wyborów kiedy to zadeklarowałem się za czaskoskim bo jej kościoły zamkną i klasztory itd.W wieku 57 lat prowadząc tryb życia 0 alko 0 szlug 0 koko No nic dosłownie dostała zapalenia wszystkiego na raz,od trzustki po wątrobę.Mówię do niej i co xd modlić się tera to wyzdrowiejesz to mówi ze jak umrze to jako męczennik i ze Bug ma taki
  • Odpowiedz