Wpis z mikrobloga

W paru słowach ode mnie o dzisiejszym solenizancie i jednocześnie najlepszym piłkarzu w historii - Cristiano Ronaldo.

Jestem dumny z tego, że gość gra w moim ukochanym klubie. Jak dziś pamiętam ten pamiętny mecz z Realem i niesamowitą przewrotkę Cristiano. Oglądałem mecz w kinie z moim bratem, na sali więcej kibiców Realu, ale Juve też było całkiem sporo, ale po golu jedyne co można było usłyszeć, to podobnie jak na stadionie, wyrazy uznania wobec Pana Piłkarza.

A potem mundial i plotki transferowe. Zajarany wtedy byłem Twitterem, więc czytałem wszystko stamtąd i włoskiego VecchiaSignora i wrzucałem to tutaj. Od pierwszej plotki prosto z Tuttosport, którą wrzuciłem w sumie po to, żeby mieć się z kim z tego pośmiać. Potem jakieś insajderskie newsy, hiszpańscy dziennikarze mówiący, że transfer jest możliwy, dużo memów i przeróbek, aż w końcu Di Marzio o tym gruchnął. Wtedy hurraoptymizm i w zasadzie wyczekiwanie na to, żeby transfer się nie wysypał. Emocje, jakie wtedy mi towarzyszyły są nie do podrobienia przez jakikolwiek transfer kiedykolwiek. Nawet gdyby Mbappe z Hallandem, Neymarem czy Pogbą przyszli w jeden dzień, „bo tak”, to nie ma szans, że będę tak zajarany jak przy Cristiano. Absolutna legenda, a czytanie i spędzanie czasu wtedy na tagu było czasem niesamowitym.

Oby przedłużył kontrakt i do tej LM jeszcze poprowadził. Jak nie teraz, to za rok. Wierzę i czekam, tym bardziej, że to trofeum smakowałoby znacznie lepiej z moim ukochanym Andreą na ławce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#juventus #seriea #realmadryt #pilkanozna #ronaldo
Pobierz realbs - W paru słowach ode mnie o dzisiejszym solenizancie i jednocześnie najlepszym...
źródło: comment_16125203473arQ4KMkyaxxfRTA40pjlF.jpg
  • 9
@realbs: oj tak byczq +1. Też pamiętam te wątpliwości, przecież tu nic nie grało. Juve które kupuje gotową gwiazdę a nie młodziaka z potencjałem? Tzn, gdzie tam gwiazdę. Skupowaliśmy dobrych piłkarzy, Igła, Tevez z nadzieją że wypalą po sezonie czy kilku w letargu. CR7, absolutny top? Tuttosport jako pierwsze podające plotę? Juve, które żydziło na transferach, pan "wypożyczenie z pierwokupem" Marotta? No ja nie wierzyłem do momentu aż Juventus tego nie
@7DomeK7: Pewnie wyzywałem po tym jak #!$%@?ł mojemu klubowi bramkę pod wpływem emocji XD Z czystą głową - po Euro 2016 przestałem jakkolwiek typa hejtować, bo wtedy wzbudził moją sympatię