Wpis z mikrobloga

odziwo ten syf ma więcej mięsa niż dobrej jakości polskie kielby.


@Piastan: Otóż nie mój panie. Pracuje w zakładzie mięsnym gdzie robiliśmy takie kiełbaski. Co tam było wrzucane to szkoda słów.
Mój kolega anglik jak spróbował polska Śląska to nie mógł się nadziwić, że tam mięso jest i nawet je czuć.
Jadłeś kiedyś taka kiełbaskę? Smakuje jak tektura z przyprawami.
@chef_r2r: Wszystkie odpady po obróbce mięsa. Czyli skóry, chrząstki, tłuszcz ogony i bóg wie co jeszcze bo wszystko było w mrożonych kostkach po 25kg.Do tego masa konserwantów, ulepszaczy i wypelniaczy. Do tego ta ich charakterystyczną przyprawa. Masa która wychodziła z vemaga (taka maszyna) była wręcz biała.
@aret: to podaj jeszcze brand tej klebasy abysmy byli swiadomi czego nie jesc bo generalnie jak poczytasz sklad lokalnych kielbas to tam nie ma konserwantow,ulepszaczi itp,o mieszance miesa nie wypowiem sie bo wystarcza ze napisza 98% pork i tyle,nie ma slowa jaka czesc swini.