Wpis z mikrobloga

Mirunie co zrobiliśmy nie tak, że naszej szarpanej świnki nie da się poszarpać? Była około 7h w piekarniku i nadal się nie rozpływa ( ͡° ʖ̯ ͡°) (wcześniej oczywiście była w całym kawałku, rozkroilem pod koniec w nadziei, że to cos pomoże). Może to kwestia pieczenia pod folią a nie w naczyniu żaroodpornym, którego nie posiadamy? Jakieś rady?

#keto #gotujzwykopem
źródło: comment_1611858295NYOx8vljVY0PsSe7VEewY4.jpg
  • 11
@xMasiehx była to karkówka, leżała całą noc w lodówce w marynacie z musztardy z przyprawami. Piekarnik w 100 stopniach.


@JarekNoooTego: Nastepnym razem zrob zalewe z :
50g brazowego cukru
15g soli
4 luscie laurowe,4-5 zabkow czosnku,ziele,tymianek
400 ml wody
Nastepnego dnia,wyjmij,osusz...daj ulubione przyprawy,ew sos bbq i 140 st przez 3,5-4h. Nie lej tyle plynu bo to nie gulaszowa. Oczywiscie wszystko pod przykryciem. Zobaczysz jaka ogromna jest roznica :)