Aktywne Wpisy

multiwitamina +70

tommmekk +592
Mirabelki i Mireczki
W ciągu 24 godzin zbiórka osiągnęła 100 %
https://pomoc.pl/proteza-nogi
Z całego serca Wam wszystkim dziękuję
Kolejne informacje będą na bieżąco
W ciągu 24 godzin zbiórka osiągnęła 100 %
https://pomoc.pl/proteza-nogi
Z całego serca Wam wszystkim dziękuję
Kolejne informacje będą na bieżąco

Temperatury w spoczynku ok. 50, jak robiłem testy różne to do 90 dochodzi.
Wiatrak na dole tak sobie wstawiłem ale nie widzę specjalnej różnicy.
Chłodzenie chyba nie takie złe. Jak testowałem bez obudowy to na pewno lepsze niż stockowe. Na zewnątrz obudowy było 60 w stresie
#komputery
zdecydowanie za wysokie temperatury, mirku.
@wewerwe-sdfsdfsdf: tak naprawdę to źle, 30C różnicy z budą czy bez
U mnie z otwartą obudową i zamkniętą wychodzi zasadniczo tak samo
@Atreyu: z otwartymi 2 stronami max 70 w stresie, właśnie dlatego pytam czy te wentylatory dobrze poustawialem bo jak zamkne to sie jednak grzeje
Wentylator na dole (jeżeli #!$%@?) nic nie zmienia
No i czego dotyczy ta wyznaczona temperatura w stresie?
O ile GPU ma obok zamontowany wentylator.
Hmm, w pozycji wydalającej powietrze z obudowy, tak trochę bez sensu i praktycznie nie powinno mieć to wpływu na temperaturę GPU.
O tyle takiego chłodzenie CPU nie widziałem - co to jest za model?
Ma zainstalowany wentylator w jakiej orientacji - wydalającej powietrze
Wentylator na procesorze jest nie w tą stronę zamontowany. Powinien być po prawej stronie. Możliwe że całe chłodzenie jest źle założone.
Wentylator na samym dole nie ma sensu. Powinien być na ścienia tutaj gdzie obecnie jest wentylator procesora.
ogólnie to stary pecet, tylko dokupilem procesor xeona i to chłodzenie miałem wczesniej, #!$%@? powietrze wiec ustawilem zeby dmuchal cieple na zewnatrz
@LordDarthVader: jak bedzie dmuchal do wewnatrz to nie zwiekszy temperatur? nie wiem nie znam sie, przegladalem jakies ustawienia i takie wentylatory byly ustawiane tak jak mowisz, ale
Czyli całe chłodzenie jest nie w tą stronę założone.
Instrukcję się czyta jak się nie zna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak ma być.
@wewerwe-sdfsdfsdf: Na twoim miejscu obróciłbym ten cooler o 180 stopni i ustawił wentylator by ten wdmuchiwał świeże powietrze z wnętrza obudowy i przepychał gorące między finami coolera - zamiast je z tamtą wyciągać.
Czyli odwrócił cooler o 180 stopni i wentylator założył odwrotnie.
Dodatkowo do tej kratki widocznej obok coolera CPU dołożyłbym wentylator spod GPU w dokładnie takim ułożeniu jak jest teraz - bo on tam praktycznie nic
@LordDarthVader:
dopiero teraz widze ze jest źle xD na wszystkich zdjeciach w internecie wentylator jest druga strona zalozony
i dopiero zauwazylem te miesce na przykrecenie wentylatora z tylu obudowy
dzieki mireczki za rady, ustawie go poprawnie i zobaczymy
Komentarz usunięty przez autora Wpisu