Wpis z mikrobloga

@atteint: przelozylem dyski z laptopa, ,musze jakies adaptery dokupic dopiero, ten przykrecony dysk robi tylko jako podstawka xD
@Atreyu: z otwartymi 2 stronami max 70 w stresie, właśnie dlatego pytam czy te wentylatory dobrze poustawialem bo jak zamkne to sie jednak grzeje
@wewerwe-sdfsdfsdf: Kolega może podałby jaki tam sprzęt siedzi - choćby z ciekawości.
No i czego dotyczy ta wyznaczona temperatura w stresie?
O ile GPU ma obok zamontowany wentylator.
Hmm, w pozycji wydalającej powietrze z obudowy, tak trochę bez sensu i praktycznie nie powinno mieć to wpływu na temperaturę GPU.
O tyle takiego chłodzenie CPU nie widziałem - co to jest za model?
Ma zainstalowany wentylator w jakiej orientacji - wydalającej powietrze
@maniek50005: procesor intel xeon x5460, cooler to scythe katana 3, karta geforce 9600gt, jest do wymiany, bo jest za slaba troche
ogólnie to stary pecet, tylko dokupilem procesor xeona i to chłodzenie miałem wczesniej, #!$%@? powietrze wiec ustawilem zeby dmuchal cieple na zewnatrz

@LordDarthVader: jak bedzie dmuchal do wewnatrz to nie zwiekszy temperatur? nie wiem nie znam sie, przegladalem jakies ustawienia i takie wentylatory byly ustawiane tak jak mowisz, ale
scythe katana 3

@wewerwe-sdfsdfsdf: Na twoim miejscu obróciłbym ten cooler o 180 stopni i ustawił wentylator by ten wdmuchiwał świeże powietrze z wnętrza obudowy i przepychał gorące między finami coolera - zamiast je z tamtą wyciągać.

Czyli odwrócił cooler o 180 stopni i wentylator założył odwrotnie.
Dodatkowo do tej kratki widocznej obok coolera CPU dołożyłbym wentylator spod GPU w dokładnie takim ułożeniu jak jest teraz - bo on tam praktycznie nic