Wpis z mikrobloga

Wyniki Mercatora są obiektywnie dobre, jednakże prawdopodobnie rozmywają się z oczekiwaniami rynku. To zapewne był sufit i najbardziej dochodowy kwartał w historii spółki. Na minus to znacznie mniejsze zasoby gotówkowe netto niż w poprzednim kwartale (535 mln).
#gielda
  • 19
  • Odpowiedz
@Machas: Chyba już wcześniej to zrobili. Byłby jajca jakby rano przed sesją ogłosili jakiś plan rozwojowy, ale to tylko marzenia - zwala będzie koło 15%. Już się psychicznie nastawiłem na stratę kolejnych paru k ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dasters: nie popuscilem jak było 340, także 400 też przeżyje ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale potrzebuję niedługo kasy także miło byłoby gdyby nie było zwały xD
  • Odpowiedz
@dasters: wydaje mi się, że będzie zjazd do 380, najważniejsza będzie wtorkowa sesja. Mimo wszystko i tak uważam, że w przeciągu kilku tygodni uda się wrócić na 450 i wyjść z haka
  • Odpowiedz
  • 0
@Antiax: poanalizowałem sobie trochę i o ile można się stresować patrząc na to co się wydarzyło to myślę że ogólna perspektywa jest dobra. Przyszły tydzień to dalsze spadki ale obstawiam że z początkiem kolejnego będzie odwrócenie trendu (może nawet już w piątek). Imo spółki value jak Mercator czy Orlen z takim C/Z to dobra-bezpieczna inwestycja na najbliższe miesiące a nawet lata. Nawet jeśli C/Z Mercator pójdzie nieco w górę a
  • Odpowiedz
@betaTrx: Ja mam średnią 427 i i panikuję bo nastroje akcjonariuszy były bardzo napięte i te wyniki miały zadecydować w którą stronę idziemy. Z drugiej strony czemu syn prezesa kupił te akcje skoro wiedział, że wyniki nie będą satysfakcjonujące? Myślę, że trzeba teraz czekać na odbicie do jakiegoś webinarium i info o planach na rozwój.
  • Odpowiedz
  • 0
@Machas: polecam zaparzyć melisy i zaczekać, spadki będą to oczywiste ale tak jak poprzednie wzrosty były nieco na wyrost tak teraz będzie ze spadkami. Jeśli nie wydarzy się nic nieprzwidzianego moim zdaniem wszystko wróci na właściwe tory. Tylko wszyscy muszą ochłonąć.
  • Odpowiedz