Podjarka Szerpami, że fajnie że dotychczasowi pomocnicy zdobyli szczyt. Że taka sprawiedliwosc, że zostali uczlowieczeni i w ogole triumf normalnosci nad bogatymi białasami.
A powiedzcie, jak oni sie nazywaja? Jeden chociaz? Nie wiecie? Bo nadal oni sa dla was tylko „Szerpami”
@Sympatyczna_Kapibara ja nie jestem w stanie powiedzieć nawet jak się polscy wspinacze nazywają. Kojarzę nazwiska Kukuczka i Mackiewicz. Dla mnie szczere gratulacje że ktoś zdobył dotąd niezdobyte, tym bardziej gdy nie był pompowany grubą kasą. Zauważyłem również ból dupy polskich himalaistów gdzie oprócz gratulacji dodają mimochodem "ciekawe kto pierwszy zrobi to bez dopingu" że niby z tlenem to się liczy ale tak nie do końca.
@Sympatyczna_Kapibara: @buking: wymieniając imiona i nazwiska 10-szerpów zabrałoby im to cenny czas antenowy, nikt i tak by nie zapamiętał (nawet gdyby byli Włochami czy Hiszpanami), nie wniosłoby niczego do tematu czy dyskusji ( ͡°͜ʖ͡°)
Że taka sprawiedliwosc, że zostali uczlowieczeni i w ogole triumf normalnosci nad bogatymi białasami.
A powiedzcie, jak oni sie nazywaja? Jeden chociaz? Nie wiecie? Bo nadal oni sa dla was tylko „Szerpami”
#narty #wspinaczka #gory #himalaizm #k2