Wpis z mikrobloga

@pythonista_hobbysta:
1. Posprzątaj repozytorium i dodaj .gitignore, _pycache_/,.idea/, *.log czy pliki bazy nie powinny się w nim znajdować.
2. Sekrety, DEBUG, czy inne zmienne które są ustawiane osobno dla środowiska produkcyjnego dostarczaj ze zmiennych środowiskowych.
3. Poczytaj o generycznych widokach, widoki oparte o funkcje sprawdzają się głównie tylko gdy jest mało logiki.

Nie chciało mi się patrzeć we wszystkie pliki, generalnie jak rozumiesz to co napisałeś to na juniora
@spokoj: dzięki wielkie za odzew, repozytorium posprzątam jak najszybciej tak jak radzicie.
Sekret mi umknął, używałem zmiennych środowiskowych żeby skonfigurować sobie składowanie mediów w AWS S3 więc troche czaję o co chodzi, dzięki bardzo za spotrzegawczość.
@pythonista_hobbysta: żeby pokazać projekt warto go posprzatać i zastosować sie do uwag osób wyżej ale również zacytuję kogoś wyżej. Jeżeli rozumiesz to co tam jest napisane i potrafiłbyś się obronić, to na juniora jest aż nadto jak dla mnie, sam startowalem z niższym pułapem, choć akurat wymagali ode mnie funkcjonującej asynchroniczności
I mega, że można to przeklikać
@michael93pl dzięki wielkie za miłe słowa :)
Powiedz mi bo byłeś w podobnej sytuacji z tego co mówisz, coś konkretnego warto przygotować do rozmowy o pracę?
Nie jestem po studiach i mam wrażenie, że mocno kuleję eżeli chodzi o znajomość algorytmów czy jakieś bardziej skomplikowane struktury danych.
No i czy jako że interesuje mnie głównie backend to mogę zostawić stronkę na obecnym etapie jeżeli chodzi o wygląd? bo wygląda trochę jak z
@pythonista_hobbysta: bootstrapa akurat bym odpuścił, choć sam jestem nogą z frontu to jeżeli uczyłbym się czegoś frontowego, to akurat jsa, mi w pracy czasami się przydaję (w tym 1% gdy akurat osoby z frontu sa bardzo zajęte ;p)

skupiłbym się na uporządkowaniu tego projektu, ewentualnej osobie technicznej, która będzie oceniała ten projekt nie będzie zależało na ładnym wyglądzie strony ale kodzie, który jest napisany. To, że jest wystawiony to tylko atut.
@michael93pl: dzięki wielkie za pomoc.
Postaram się uporządkować widoki i przepisać je na klasach z wykorzystaniem menadżerów jak radzisz.
Zacząłem się bawić tym REST frameworkiem i póki co mam np zbudowane api pozwalające na wyświetlanie wszystkich newsów w formacie JSON.
Rozumiem, że cała zabawa polega na tym, że ktoś teraz może te dane wykorzystać do czegoś innego.
To pewnie też może działać w drugą stronę i ja mogę wczytwać dane z