Aktywne Wpisy

Tumurochir +346
Mała aktualizacja w sprawie zamordowanego Konrada.
Profile Konrada i Julii oczyszczone z hejtu i linczu. Komentarze i ich autorzy poscreenowani. Zastanawiamy się nad przekonaniem rodziny i narzeczonej do wejścia na drogę prawną w przypadku niektórych obrzydliwych komentarzy i wpisów. Teraz jednak czeka nas pogrzeb i opieka nad rodziną, raczej nie myślą o pozywaniu przygłupów i trolli. No ale zobaczymy.
Sprostowania w mediach ogarnięte, zmieniły wersję, nie ma już fake newsów o kochanku.
Profile Konrada i Julii oczyszczone z hejtu i linczu. Komentarze i ich autorzy poscreenowani. Zastanawiamy się nad przekonaniem rodziny i narzeczonej do wejścia na drogę prawną w przypadku niektórych obrzydliwych komentarzy i wpisów. Teraz jednak czeka nas pogrzeb i opieka nad rodziną, raczej nie myślą o pozywaniu przygłupów i trolli. No ale zobaczymy.
Sprostowania w mediach ogarnięte, zmieniły wersję, nie ma już fake newsów o kochanku.

MlCHAU +407
Mam w mieście sklep Biedronkę czynną prawie całą dobę, więc czasami jadę na nocne zakupy bez tłoku i kolejek. Dziś w nocy spędziłem na zakupach chyba z pół godziny bo kupowałem dużo rzeczy w tym zgrzewkę wody, jogurty Zott, Coca-Colę, filety z kurczaka bo akurat z indyka nie było i dużo innych rzeczy. Pełny koszyk, podjeżdżam do pani przy lodówkach i mówię: "Przepraszam czy mógłbym zapłacić w normalnej kasie?" zero reakcji pani

Chciałbym się przebranżowić i zastanawiam się czy już jestem gotowy się tym chwalić czy muszę jeszcze coś dołożyć do funkcjonalności przed wysyłaniem CVek..
#python, #django
https://github.com/mathematicianx/Django_Content_Aggregator_Heroku
I mam na heroku postawioną wersje live olawa-agregator.herokuapp.com będę bardzo wdzięczny za jakikolwiek odzew
tylko dodaj to do readme
git add, pozniej commit normalnie1. Posprzątaj repozytorium i dodaj .gitignore, _pycache_/,.idea/, *.log czy pliki bazy nie powinny się w nim znajdować.
2. Sekrety, DEBUG, czy inne zmienne które są ustawiane osobno dla środowiska produkcyjnego dostarczaj ze zmiennych środowiskowych.
3. Poczytaj o generycznych widokach, widoki oparte o funkcje sprawdzają się głównie tylko gdy jest mało logiki.
Nie chciało mi się patrzeć we wszystkie pliki, generalnie jak rozumiesz to co napisałeś to na juniora
Sekret mi umknął, używałem zmiennych środowiskowych żeby skonfigurować sobie składowanie mediów w AWS S3 więc troche czaję o co chodzi, dzięki bardzo za spotrzegawczość.
I mega, że można to przeklikać
Powiedz mi bo byłeś w podobnej sytuacji z tego co mówisz, coś konkretnego warto przygotować do rozmowy o pracę?
Nie jestem po studiach i mam wrażenie, że mocno kuleję eżeli chodzi o znajomość algorytmów czy jakieś bardziej skomplikowane struktury danych.
No i czy jako że interesuje mnie głównie backend to mogę zostawić stronkę na obecnym etapie jeżeli chodzi o wygląd? bo wygląda trochę jak z
skupiłbym się na uporządkowaniu tego projektu, ewentualnej osobie technicznej, która będzie oceniała ten projekt nie będzie zależało na ładnym wyglądzie strony ale kodzie, który jest napisany. To, że jest wystawiony to tylko atut.
Postaram się uporządkować widoki i przepisać je na klasach z wykorzystaniem menadżerów jak radzisz.
Zacząłem się bawić tym REST frameworkiem i póki co mam np zbudowane api pozwalające na wyświetlanie wszystkich newsów w formacie JSON.
Rozumiem, że cała zabawa polega na tym, że ktoś teraz może te dane wykorzystać do czegoś innego.
To pewnie też może działać w drugą stronę i ja mogę wczytwać dane z