Wpis z mikrobloga

#telefony #smartfon #huawei
Były problemy z telefonem więc zrobiłem hard reset i zatrzymał się na 99% xD
Sam nie wiem, pisali na necie żeby wyjąć baterię na 10 minut, czy wystarczy jak się rozładuje? Boje się, że jak wyjmę baterię coś uszkodzę, bo musze rozkręcić by wyjąć.
  • 4
@DoubleWu: W smartfonach bez możliwości wyjęcia lub wymieny baterii przez użytkownika są kombinacje klawiszowe wymuszające wyłączenie się urządzenia, np. przytrzymanie przez 15 sekund VOL+ + VOL- + POWER.
Aczkolwiek nie jestem pewien, czy w tym wypadku to byłoby dobrym rozwiązaniem.
@mp107: Problem taki, że nic nie działa, wszedłem w tryb odzyskiwania, dałem hard reset i tak sobie od godziny już stoi na 99% ¯\_(ツ)_/¯ Zostaje mi go rozładować chyba
@DoubleWu: A próbowałeś tej lub podobnej kombinacji klawiszy? Ona (lub jej odpowiednik w Twoim modelu telefonu) działa na poziomie sprzętowym, czyli nie wymaga włączonego systemu, a niekiedy nawet działa na wyłączonym urządzeniu (tak było u mnie na Motoroli Droid 4 z kombinacją wymuszająca restart urządzenia). Czyli nie ma znaczenia, że jest w trakcie hard resetu - wtedy wciąż powinna działać.
@mp107: Tak, a przynajmniej tylko jedną kombinacje znalazłem na necie no i ona prowadzi do EMUI i tam mam do wyboru reboot system, wipe data/factory reset no i wipe cache partition. Tylko że jak robię factory reset to własnie sie zatrzymuje na 99%