@dexter-morgan: Jak jest z rozliczaniem podatków przy realizacji zysku ze sprzedaży akcji? Oni nie są chyba zarejestrowanym domem maklerskim w PL więc pewnie nie raportują z automatu do skarbówki. Jak to działa?
@f__f: chciałem kupić spółki naftowe, a nie np. startup założony przed 20 latka sprawdzając wiek chciałem wiedzieć czy prezes, zarząd ma jakieś doświadczenie w tej branży ile lat są w branży wszystko można znaleźć kto co jak itd - np na LinkedIn po dokonaniu kilku analiz wybrałem spółkę która ma prezesa od 10 lat i wieloletnie doświadczenie w tym sektorze.
@Marek1991: ja uważam, że im prezes ma więcej lat tym większe doświadczenie, ale akurat w branży którą ja wybrałem. Wiadomo, że w startupie IT będą to inne kryteria niż wiek.
@MaxymMakxs: znikła ponieważ broker u którego grasz przez revolut stara się unikać spółek podwyższonego ryzyka, jeśli robia sie plotki czy przesłanki np.na temat ogłoszenia bankructwa przez spółkę to wycofuja możliwość kupna. Podobnie jest tez na innych mainstreamowych portfelach np na trading212 na te same spółki musisz zapłacić prowizje za kupno(normalnie jest darmowe). Oczywiście jeśli kupiłeś wczesniej nadal mozesz je sprzedać.
@antarhei: bawię sie teraz w apce trading212 kupuje akcje z sekcji "najwięksi wygrani" i z $50 wpłaty doszedłem w kilka dni do $241. Kupuje o 15 naszego czasu i sprzedaje wieczorem z zyskiem np $30 i tak codzinne
źródło: comment_16075251274CEcIZsDhIFDeaJlCHpW8Q.jpg
Pobierzsprawdzając wiek chciałem wiedzieć czy prezes, zarząd ma jakieś doświadczenie w tej branży ile lat są w branży
wszystko można znaleźć kto co jak itd - np na LinkedIn po dokonaniu kilku analiz wybrałem spółkę która ma prezesa od 10 lat i wieloletnie doświadczenie w tym sektorze.
źródło: comment_1607553206GNo0DvjrlAW7g2qKka4UYe.jpg
Pobierzźródło: comment_1607553219HaWhuYVt5jhridgeCHKsZO.jpg
Pobierz