@niochland: Gówno prawda że można samemu zrobić lepsze w domu xD Chyba trzeba mieć dużego skila w gotowowaniu bo mi nie wychodziły domowe burgery ani słynny kebab na który tu latał przepis ( ͡°ʖ̯͡°)
@kierowcaautobusuofficial: o #!$%@? nawet mi nie wspominaj, raz robiłem w domu, ogólnie to umiem gotowąć, ale wtedy mi wyszedł taki #!$%@?
marynowałem kilka godzin w jogurcie i przyprawach, żeby mięso było fajne nadziałem na szpikulce i cebule wsadziłem do piekarnika piekło się kilka godzin ale w sumie to mięso w ogóle nie przypieczone mam wrażenie, ewentualnie tylko brzegi
ale co najgorsze BYŁO TYLE SPRZĄTANIA, ŻE MI SIĘ TACKA MOCZYLA
@niochland: szczerze to tak kurczaka to normalnie w paski pokroilem i do marynaty potem sobie na grillu elegancko przypieklem pokroilem w mniejsze paski i #!$%@? (⌐͡■͜ʖ͡■) a wolowinke to w przyprawy do folii cyk do piekarnika i potem na grillu przypieklem tylko znowu pokroilem i legnacko (⌐͡■͜ʖ͡■)
@Pepe_Boomer: @niochland: taa "domowe" fast foody i mielone po obiedzie wsadzone w bulke to jest to slynne super domowe, tanie zarcie jeszcze kompotu albo herbaty do tego se nalej synek xD
@Kamil_O: chodziło mi o to że nie ten czas i nie to miejsce. Kompot i herbata nie pasują do burgerowni, tak jak bigos nie pasuje do kina. Nie zesrałem się, a Ty czemu tak agresywnie :(
@Pepe_Boomer: Mięso mielone z szynki albo z fileta kurczaka robisz na kotlety i smazysz na patelni teflonowej z mala iloscia oleju albo oliwy. Na tym co zostanie podsmazasz plastry cebuli. Ogarniasz sałatę, ser (topiony najsmaczniej) w plastrach, pomidory, ogórki kiszone/konserwowe/kwaszone kroisz w plasterki. Kupujesz Skyr naturalny 150g, dodajesz do niego soli, pieprzu, ziol i czosnku albo swiezego albo nawet granulowanego jak zes leniwy. Pakujesz do swiezych kajzerek, a jesli nie sa
taa "domowe" fast foody i mielone po obiedzie wsadzone w bulke to jest to slynne super domowe, tanie zarcie jeszcze kompotu albo herbaty do tego se nalej synek xD
@kinesin1000: co kurła? przecież zrobienie burgera to 5 minut roboty i wcale nie takiego z mielonych po obiedzie
@niochland: tutaj przydałoby się wstawić mem ale to ty dzwonisz, sami #!$%@? tym drwalem jak by to był jakimś cudem kulinarny a potem o bozzszee krytykują mojego drwala płaku płaku
źródło: comment_1606335703nJsYdeBKUBhLigMsmvmSUw.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Chyba trzeba mieć dużego skila w gotowowaniu bo mi nie wychodziły domowe burgery ani słynny kebab na który tu latał przepis ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@kierowcaautobusuofficial: o #!$%@? nawet mi nie wspominaj, raz robiłem w domu, ogólnie to umiem gotowąć, ale wtedy mi wyszedł taki #!$%@?
marynowałem kilka godzin w jogurcie i przyprawach, żeby mięso było fajne
nadziałem na szpikulce i cebule
wsadziłem do piekarnika
piekło się kilka godzin
ale w sumie to mięso w ogóle nie przypieczone mam wrażenie, ewentualnie tylko brzegi
ale co najgorsze BYŁO TYLE SPRZĄTANIA, ŻE MI SIĘ TACKA MOCZYLA
kurczaka to normalnie w paski pokroilem i do marynaty
potem sobie na grillu elegancko przypieklem
pokroilem w mniejsze paski i #!$%@? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
a wolowinke to w przyprawy do folii cyk do piekarnika
i potem na grillu przypieklem tylko
znowu pokroilem i legnacko (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@kinesin1000: co kurła? przecież zrobienie burgera to 5 minut roboty i wcale nie takiego z mielonych po obiedzie