Wpis z mikrobloga

Dzień dobry. 3 miesiące lub więcej leczenia palców u dwóch nóg mam bo wzrastający paznokcie sprawiają mi cholernie duży problem gdzie nawet w normalnych butach (zwłaszcza w adidasach) chodzić nie mogę iż byłem dzisiaj na wizycie u chirurga a następna wizyta dopiero za tydzień (a ja tylko myślę o zabiegu). A raczej też nie pozostaje mi nic innego niż modlenie się żeby to szybko się zregenerowało. No to sobie tutaj posiedzę z wami tutaj przez dłuższy czas.
#randomanimeshit #anime #girlsfrontline #ar15 #pixiv #
A.....a - Dzień dobry. 3 miesiące lub więcej leczenia palców u dwóch nóg mam bo wzras...

źródło: comment_1606211880otW09d4tOoJfh4k3ux9jXp.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
@Alkanya jako weteran leczenia wrastających paznokci (jakieś 6-7 zabiegów?) od razu Ci powiem jaka jest JEDYNA skuteczna metoda - wycięcie boku wzrastającego paznokcia wraz z wylyzeczkowaniem z tej strony macierzy paznokcia i ścięciem delikatnym wału paznokcia (w sumie około 4 szwów później). Po dobrze wykonanym zabiegu (i obowiązkowo antybiotyki) po 2-3 tygodniach będzie już dobrze. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Czemu antybiotyki? Raz po jednym.zabiegu mi nie dali w
  • Odpowiedz
@Niedzwiedzmin: Ogólnie mi dają tam antybiotyk jeszcze gdy nie robią mi zabiegu (tylko w takiej pałeczce grzebią tam i usuwają co niezbędne) zwłaszcza że muszę przywinąć jutro oktaniseptem i czekać aż się to zagoi a rezultat widać że jest pozytwny bo centralnie było widać że robiło mi się nawet pod paznokciem u prawej nogi czyli takie 3 miesiące definitywnego leczenia i potem drugie tyle już po zabiegu a jedyne co wiem
  • Odpowiedz
@Alkanya wait, co? Co tam się dzieje? Nic nie zrozumiałem i kupi mi się to nie trzyma... Zrobienie wzrastającego paznokcia to jest moment, z 15-20 minut to trwa a leczenie prawidłowo zrobionego z 2-4 tygodnie maks.
  • Odpowiedz
@Niedzwiedzmin: Właśnie o tym, tylko że raczej po operacji może tyle trwać ale to nie jest jeszcze wszystko. 4 tygodnie na to nie wystarczy bo i tak będę musiał jeszcze przywijać oktaniseptem dopóki aż się całkowicie zregeneruje.
  • Odpowiedz