Wpis z mikrobloga

MacBook Pro 2019, po aktualizacji do Big Sur system przestał wykrywać zewnętrzne monitory - ekrany są czarne.
Na Catalinie wszystko śmigało, z monitorami łączyłam się przez stację roboczą Della. Przeszukałam internet i to nie tylko mój problem, ale nigdzie nie znalazłam informacji jak go naprawić oprócz zmiany typu kabla, co w moim przypadku nie wchodzi w grę.
Udało się komuś znaleźć rozwiązanie?
#apple #macbook
  • 15
  • Odpowiedz
  • 0
@Scoopty-whoop: Z mirror displays próbowałam - wykrywa monitory, ale sam ekran cały czas pozostaje czarny. Zero reakcji. Nie próbowałam natomiast patentu z podłączeniem samej stacji i później monitorów. Za moment to sprawdzę i dam znać czy coś pomogło.
  • Odpowiedz
  • 1
@Scoopty-whoop: POMOGŁO! Dziękuję :) Wystarczyło tak naprawdę samo podłączenie monitorów PO podłączeniu „gołej” stacji. Od razu pojawiła się na nich zawartość.
  • Odpowiedz
@beaver: reset nvram/smc probowales ? ja mialem problem na MBpro 2015 po aktualizacji do Big Sur z bateria i wentylatorami... okazalo sie ze blur option musi byc wylaczone w iterm2 i troche tez reset nvram/smc pomogl.
  • Odpowiedz
  • 0
@KarmelowyJeremiasz: A to masz racje. Przy macbooku ekrany się klonują. Korzystam wiec z ekranu laptopa+jeden monitor zewnętrzny. Myślałam, ze pytasz ogólnie o stację i podłączenie do niej dwóch monitorów. Z nich korzystam już „normalnie” podpinając służbowego Della.
  • Odpowiedz