Wpis z mikrobloga

Jak najszybciej zarabia się teraz hajs? Dwa lata temu ktoś tu polecił jakąś trasę na przewożenie pasażerów i to robiłem, coś tam uzbierałem żeby kupić chyba każdy statek jaki chciałem i zostało mi 700mln. Nie wiem czy to był najefektywniejszy sposób ani czy dalej działa (i raczej nie mam zamiaru sprawdzać).
Widzę że w kontekście zarobków dużo mówi się o miningu którego nigdy nie dotykałem. Jednak również zapowiedziany został nerf (?) więc pytanie czy byłbym w stanie wejść w to teraz niskim kosztem żeby się opłacało. Mógłbym czekać na bounty hunting który byłby idealny bo lubię ale boję się że po zmianach nadal daleko będzie od dobrych zarobków a inny sposób też już nie będzie tak opłacalny i nie zostanie mi za bardzo innych opcji.
#elitedangerous
  • 9
@wpoz:Ja co prawda mam chwilę odpoczynku, ale jeśli masz statek z w miarę sensownym cargo (coś innego niż FDL) to w laser mining Painitu możesz wjeżdżać od ręki praktycznie. Tylko nie kop w resource extraction zone, kopiesz w hotspotach (potrzebny surface scanner) zgodnie z https://edtools.cc/miner Instruktaży na necie jest sporo.
To co Ci wrzuciłem jest bez inżynierów. Ja na zoptymalizowanym Cutterze kopałem chyba po +/- 200 baniek na godzinę, to będzie wolniejsze ale 100 kk/h brzmi realnie. O ile znajdziesz dobre miejsce.
@Xune: Jestem od paru dni w grze i też chciałem spróbować miningu, znalazłem tutorial na YT na LT Diamonds i dotarłem do Col 285 Sector CC-K a38-2, co oznacza ten człon 1 ring B (/u/Kirre)? Gdzie tego szukać? Doleciałem do pierwszej z brzegu planety z ringiem i pokazały się jakieś HotSpoty ale jak wleciałem bliżej to w tych skałach nic nie mogę znaleźć.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@poradnikspeleologiczny: LTD chyba są tylko na deep core mining, w to się nie bawiłem. Ogółem nie lecisz do pierwszej lepszej planety, tylko do konkretnie podanej. Ring B sugeruje, że planeta ma dwa pierścienie, B to chyba zewnętrzny.
Ja tylko laser mining Painitu robiłem.