Wpis z mikrobloga

Cześć, gra ktoś na routerze EPC3928AD w GTA 5 online bez problemów? Internet 180/18mbps, dokupioną mam w INEA opcję publicznego IP, zrobiłem przekierowanie portów tak jak w FAQ gry napisano, komputer jest widoczny ze świata, co przetestowałem hostując prosty index.html. Mimo to po 5-10 minutach gry wszyscy opuszczają sesję i zostaję sam, bez różnicy czy wifi czy kabel. Firewall też w porządku skonfigurowany. Co ciekawe jak udostępniłem internet mobilny z telefonu to przez cały godzinny test wszystko było w porządku i nie rozłączyło mnie. Dokopałem się gdzieś na zagranicznych stronach, że ta gra się bardzo nie lubi z Technicolorem, ale aż ciężko w to uwierzyć. Z żadną inną aplikacją / grą nie mam takiego problemu. Może ktoś zmagał się z podobnym problemem na tym sprzęcie, albo wręcz przeciwnie - działa to bez zarzutu?

#inea #gtaonline #gtav #gta5
  • 6
EPC3928AD

@kcp93: ja gram na huaweiu i wszystko jest git, pakiet 1000/1000. Wcześniej podczas gry np w MTA miałem problem z wywalaniem co jakiś czas - wykupiłem publiczne IP za piątaka i śmiga aż miło :)
@Squatlifter: nic nie płaciłem za przyłącze, co najwyżej mam inną kwotę za abonament (delikatnie wyższa względem cennika np w Poznaniu). Mieszkam w domu czterorodzinnym na wiosce, a sam światłowód spisuje się genialnie. Przez nieco ponad dwa lata miałem może jedną poważną awarię która trwała jakieś 12h i kilka pomniejszych które trwały max 5 min (noc, dni robocze).