Wpis z mikrobloga

Nie podoba mi się narracja mediów. Nie chodzi tylko o to, co PiS zrobił złego w sprawie aborcji, a o to, że ludzie są w-------i na ten rząd. Teraz chodzi gównie o obalenie dyktatury i bezprawia PiS. To jest celem protestu. Sama aborcja była jedynie punktem zapalnym. Nie zapominajmy o tym! #protest #oswiadczenie
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@handler: No, mi się wydaję, że ludzie na protestach mają różne cele. Lewica i "Strajk Kobiet" najchętniej by obaliły PiS i wprowadziły całkowicie legalną aborcję, część by się zadowoliła kompromisem aborcjnym spowrotem. Protesty nie obalą rządu. Już raz pisałem, w protestach nie liczy się ile osób protestuje tylko kto protestuje. Górnicy to branża strategiczna, z silnym lobbingiem u władzy, 4.5 mln ślązaków, dla których górnictwo jest ważne. Oni mogą wyjść
  • Odpowiedz
@handler: a to jest akurat bardzo zabawne. Temat aborcji jest poniekąd wyciągnięty z rękawa i nie był jako tako postulatem pisu i ludzie mogą być absolutnie w-------i i chcą o to protestować to jednak jeżeli chodzi o obalenie rządu to ja tylko przypomnę że 3 miesiące temu ten rząd - okej prezydent będący pieskiem rządu - wygrał wybory. Demokratycznie.
  • Odpowiedz