Aktywne Wpisy
Chętnie oddam nadzady do jakiejś wiwisekcji niech się studenty uczą jak pojak wyglada
Mircy bo mam zagwozdkę i myślę intensywnie, ale trochę boję się zmian.
Jestem grafikiem i pracuje w jednej firmie od 5 lat, mam ugruntowaną pozycję, zarabiam 5k do ręki, UoP, co 3 miesiące wpada jakaś większa premia kwartalna, z szefem spoko stosunki, nie stresuje się w ogóle, pracuje zdalnie, mam nowiutkiego kompa za 15k, nikt mnie nie ciśnie, znam branże w której pracuje. Do tego jak wspominałem dorabiam sobie na jakichś pojedynczych
Jestem grafikiem i pracuje w jednej firmie od 5 lat, mam ugruntowaną pozycję, zarabiam 5k do ręki, UoP, co 3 miesiące wpada jakaś większa premia kwartalna, z szefem spoko stosunki, nie stresuje się w ogóle, pracuje zdalnie, mam nowiutkiego kompa za 15k, nikt mnie nie ciśnie, znam branże w której pracuje. Do tego jak wspominałem dorabiam sobie na jakichś pojedynczych
https://www.wykop.pl/link/5761367/comment/83370875/#comment-83370875
Czyli wychodzi na to że większość chce tego zdrowego kompromisu aborcyjnego o którym mówi Konfederacja.
I teraz pytanie - czy żyjemy w kraju totalnych przygłupów czy coś wam dosypują do wody lub jedzenia?
Ja nie jestem w stanie tego pojąć.
Ja tez ten kompromis uważam za zdrowy jak i większość prawicy - stąd właśnie trzeba wykluczyć eugenikę oraz aborcję na życzenie pod jakimstam przesłankami a nie faktami. TK ograniczając aborcję o przesłanki eugenicznej zbliżył się dokładnie do tego kompromisu przesuwając go z lewej strony na środek. Więc o co w końcu wykopkom chodzi?
#kondeferacja #4konserwy #aborcja #neuropa
@ArpeggiaVibration: zjechać konfę i zrównać ją z PiS-em, który już o dziwo im nie wadzi, tylko konfa jako zło wcielone
Przynajmniej w dwóch z trzech przypadków nie ma nawet o tym dyskusji w przypadku nawet RN by tak nie było.
To ten kompromis. No i super - mi się podoba.
No i gdzie tu eugenika lub aborcja na życzenie w oparciu o przesłanki? Chyba wszyscy powinni być w takim razie zadowoleni skoro są zachwyceni tym wykładem.
BTW
To nie był kompromis pomiędzy Polakami, tylko pomiędzy rządem z kościołem. Nie ma żadnego powodu dla którego nie mógłbyś zawsze dopuszczać przerywanie cięży.
No i jest słowo przeciwko słowu bez żadnych argumentów. Twoja opinia jest tak samo ważna i istotna jak opinia Marka Jurka. Czyli bez żadnych argumentów i konkluzji nie jest zupełnie istotna.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@ArpeggiaVibration: to nie są dzieci.
dziecko, med., psychol. człowiek w pierwszym okresie postnatalnego rozwoju osobniczego (ontogeneza), od chwili urodzenia do zakończenia procesu wzrastania;
https://encyklopedia.pwn.pl/haslo/dziecko;4008095.html?utm_source=TradeTracker&utm_medium=display.
brak świadomości, mózgu, odczuwania bólu, brak doświadczenia życiowego nie czyni z płodu osoby.
I nie, jak 3 miesięczny płód wyjmiesz z brzucha to nie przeżyje w warunkach zewnętrznych.
Poza tym płód ma mózg
Następna sprawa ja pisze o człowieku a nie osobie. Płód czy zarodek nadal jest człowiekiem genetycznie jak i można powiedziec że żyje bo wskazuje na to chociażby aktywność komórkowa.
No i dlaczego brak świadomości lub możliwości odczuwania bólu równa się od razu że nie jesteś człowiekiem. Od groma
oczywiście że mogę i że są. I nie, płód nie ma mózgu. Nie do 3 miesiąca, wykształconego tak by coś odczuwał.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Odczuwanie_b%C3%B3lu_przez_p%C5%82%C3%B3d
@ArpeggiaVibration:
bo człowiek odczuwa ból i ma świadomość, plus ma też inne rzeczy, których płód nie posiada.
Płód czy zarodek nadal jest człowiekiem genetycznie jak i można powiedziec że żyje bo wskazuje na to chociażby aktywność komórkowa. Ergo zakańczając to życie wg twojego widzimisię zakanczasz de facto życie człowieka.
nie jest człowiekiem w sensie osobą, genetycznie nie ma to znaczenia bo tak to i nowotwór jest człowiekiem, więc twój sposób myślenia to ślepa uliczka.
@ArpeggiaVibration:
Kłamstwo, zakończę życie płodu co jest jak najbardziej ok w kontrze do w pełni wykształconego życia kobiety.
To że człowiek potrzebuje matki w pierwszych miesiącach swojego życia czy jako inkubatora czy jako żywiciela i opiekuna nie czyni z niego nowotworu. Możesz również dobrze napisać że bez rodziców dziecko się nie wyżywi
@ArpeggiaVibration:
Jest genetycznie człowiekiem idąc twoim tokiem rozumowania.
,,To że człowiek potrzebuje matki w pierwszych miesiącach swojego życia czy jako inkubatora czy jako żywiciela i opiekuna nie czyni z niego nowotworu,,
Nigdzie nie twierdzę że czyni.
,,Mam wrażenie że chcesz naginać prawdę bo jesteś antynatalistą
,,
Nie, jestem po prostu racjonalnym człowiekiem który nie lub pseudo nauki wynikającej z religii i