Aktywne Wpisy

PolishPsycho +37
Zabawnie się ogląda tiktoki związane z motoryzacją i prawem jazdy, gdzie wypowiada się dzieciarnia 18 lat co ledwo zdała prawko. Ale ona ma najwięcej do powiedzenia.
Od razu też widać, jak ktoś jest z polski powiatowej. Nie widziałeś nigdy jak ktoś daje na rondzie kierunek w lewo? To już wiem, że żyjesz w polsce obitej dechami.
Na rondach, a szczególnie tych małych DAJE SIĘ KIERUNEK W LEWO. I nawet w Warszawie ponad
Od razu też widać, jak ktoś jest z polski powiatowej. Nie widziałeś nigdy jak ktoś daje na rondzie kierunek w lewo? To już wiem, że żyjesz w polsce obitej dechami.
Na rondach, a szczególnie tych małych DAJE SIĘ KIERUNEK W LEWO. I nawet w Warszawie ponad

Mysiekpysiek +60
źródło: IMG_20240507_074854
Pobierz

chciałym sobie zrobić prostego pilota do IoT.
tak aby nie było w tym żadnej logiki, aby przy wciśnięciu guzika wysłał tylko jakiś zlepek znaków które rozczytam sobie w rpi. dzięki temu zasilanie z jednej baterii będzie starczało na baardzo długo. mam taki prosty przełęcznik rf naścienny, rozebrałem go sobie ale nie wiem co w nim jest i nie mam takiej wiedzy za bardoz zeby zrobić inżynierię wsteczna.
może jest jakiś prosty sposób na to? mam drukarkę 3d więc chciałbym sobie to w ładne opakowanie wsadzić więć piloty do bramy to tak średnio, chociaż jakby go rozebrać i przylutować większe guziki to może coś by z tego było. ale tam jakieś pamięci, kodowanie itp. a ja tu potrzebuje coś prostego/randomowego.
@stassma: możesz pokazać co to jest zwykły pilot rf 433? odbiornik mam taki zwykły z jakiegoś zestawy arduino odbiornik+nadajnik
https://allegro.pl/oferta/pilot-rf-433-mhz-1-przycisk-7403185923
to się nie kompiluje