Wpis z mikrobloga

Czy jeśli mam stwierdzona wadę wzroku, brak przeciwwskazań do soczewek, to mogę sam sobie je kupić? Czy muszę iść na wizytę w celu doboru soczewek kontaktowych? Z tego co widze, nie jest trudne założenie, a szkoda mi płacić 100 zł za to, ze ktoś mi pokaże jak włożyć soczewkę do oka #okulistyka #oczy #soczewki #medycyna
  • 3
  • Odpowiedz
@tetris795: uczenie zakladania to akurat nie jest glowny cel tej wizyty. Wazniejsze jest sprawdzebie czy soczewka dobrze sie "uklada" a tego bez odpowiedniego sprzetu w domu nie sprawdzisz. Jak masz astygmstyzm to tym bardziej polecam jednak wizyte w celu dobory szkiel.
  • Odpowiedz
@tetris795: Dokladnie jak napisane wyzej. Sprawdzamy ruchomosc soczewki czy nie jest za ciasna albo za luzna. Jednak czy umiesz zdjac jest istotne bo musisz sobie potem w domu poradzic. Mowimy o higienie rak i ogolnie o higienie ze nie mozna isc pod prysznic w soczewkach kontaktowych i inne niuanse ktorych nie bedziecie Ci sie chcialo czytac a sa mega wazne aby bezpiecznie nosic SK. Zazwyczaj w trakcie wizyty masz kilka roznych
  • Odpowiedz
@tetris795 Mireczku w vision express bylem na badaniu i tej nauce - koszt 149 zeta ale po zakupie soczewek ci to odejmuja więc mi wyszło 9ziko za badanie z nauka a przynajmniej wiem ze dobrze zakładam i mam spoko dobrane
  • Odpowiedz