Aktywne Wpisy
ce666e427a +112
Kilka dni temu zdechł mi ptasznik. Była to Lasiodora parahybana/ptasznik olbrzymi. Samica urodzona we wrześniu 2009 roku, w momencie śmierci miała około 14 lat i 9 miesięcy. Wczoraj znalazłem martwe cialo, zdechła przez problemy podczas wylinki. Nie wyszła poprawnie ze starej wylinki i coś jej się stało z odwłokiem. Nie wiem która to była wylinka bo przestałem liczyć w 2011 roku gdy było to już L12.
Żyła dłużej niż niejeden pies.
RIP in Peace 09.2009-06.2024 [*]
W
Żyła dłużej niż niejeden pies.
RIP in Peace 09.2009-06.2024 [*]
W
paczelok +6
Ile jest
- 15 18.2% (92)
- 17 27.5% (139)
- 60 3.8% (19)
- 70 7.1% (36)
- 25 36.0% (182)
- 16 7.3% (37)
1. Ironing czyli warstwa minimalnej ekstruzji która gładzi górną powierzchnię, do tego ulepszony algorytm rysowania górnych warstw (monotonic top infill)
2. Malowanie supportów - czyli malujesz tam gdzie chcesz wymusić lub zablokować supporty.
3. Możliwość ręcznego wskazywania pozycji szwów
4. Adaptacyjne wypełnienie (adaptive cubic infill) - zmniejsza wytrzymałość wydruku ale w przypadku dużego obiektu który ma pełnić rolę tylko wizualną, pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu i materiału, bo wewnątrz jest znacznie mniej wypełnienia które rośnie stopniowo w górę modelu.
5. Możliwość podglądu druku nie tylko w perspektywie warstwa po warstwie jak do tej pory ale także w perspektywie czasu. Do tego wykres słupkowy pokazujący ile % czasu druku będzie poświęcone na supporty, ile na obrysy, ile na wypełnienie itp. itd.
6. Wyszukiwarka ustawień - kiedy nie możesz znaleźć jakiegoś ustawienia, będziesz mógł użyć lupki i wpisać co chcesz znaleźć
7. Więcej profili dla drukarek i filamentów firm trzecich.
#druk3d #prusa #prusaslicer #prusai3 #prusamk3 #prusamk3s