Wpis z mikrobloga

  • 18
@LadniePieknie: Czerowną cebule kroisz w pióra, wrzucasz do słoika. Zalewasz mocną, czarną herbatą, dwie łyżki miodu i dwie łyżki octu balsamicznego, szczypta soli. Odstawiasz na kilka godzin i masz fajny dodatek do burgerów, kanapek, mięs.
Ma ciekawy słodko-ostry korzenny smak.
  • Odpowiedz
  • 0
@Orzeloski: Żeberka (1kg) kroisz w paski i marynujemy przez noc :
- łyżeczka soli
- łyżka sosu sojowego
- łyżka wędzonej papryki
- łyżka chili, czosnku
- łyżka miodu

Pieczesz pod przykryciem przez 3-4h w temp 130c. Powinny same odpadać od kości. Mieso po upieczeniu obierasz i siekasz, dodajesz łyżkę sosu bbq albo keczupu i w razie potrzeby doprawiasz.

Tostujesz bułki, przygotowujesz cebule jak pisałem wyżej, zieloną paprykę mieszasz z oliwą,
  • Odpowiedz
@Ssslave:

Czerowną cebule kroisz w pióra, wrzucasz do słoika. Zalewasz mocną, czarną herbatą, dwie łyżki miodu i dwie łyżki octu balsamicznego, szczypta soli. Odstawiasz na kilka godzin i masz fajny dodatek do burgerów, kanapek, mięs. Ma ciekawy słodko-ostry korzenny smak


Chciałbym spróbować zrobić, bo brzmi bardzo ciekawie, więc mam pytanie - z góry dzięki za odpowiedź, zwłaszcza po takim czasie :)

1) Zalewasz gorącą (?) herbatą, w takiej ilości by cała
  • Odpowiedz