Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +220
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
WielkiNos +361
Istnieje jakiś przelicznik zużycia gazu na płycie gazowej względem zużycia prądu na płycie indukcyjnej?
#dom #mieszkanie #domowerachunki #gaz #rachunki #indukcja #agd
Komentarz usunięty przez autora
Dolicz jeszcze inne koszty związane z GAZem, choćby abonament mocno nabija koszty przy takim zużyciu. Sama płyta gazowa zużyje kilka metrów (chyba, że bardzo dużo gotujesz) i koszt wyjdzie kilka zł a drugie tyle opłaty stałe.
@szcz33pan: No właśnie po demontażu piecyka gazowego okazało się, że abonamenty i opłaty stałe są wyższe niż koszt paliwa zużytego na samo gotowanie. Muszę sprawdzić czy mam zasilanie 3 fazowe i jeśli tak to trzeba będzie przemyśleć pozbycie
Dla mnie gaz jest dużo przyjemniejszy do gotowania w kuchni, ale też się go całkowicie pozbyłem właśnie po likwidacji piecyka. Nie patrzyłem na koszt użytkowania, wyszło przy okazji remontu i wymiany całej instalacji elektrycznej.
Czy jest odczuwalna różnica przy 400V to nie mam pojęcia, bo nie rozważałem takiego podłączenia i kupiłem płytę pod 230V. Gazowa co do zasady ma niską sprawność, ale regulacja ognia pod garnkami/patelniami jest dużo wygodniejsza, dlatego trochę tęsknię