Aktywne Wpisy
ZuluScout +342
#paryz2024 Tak się fajnie bawili. Naśmiewali się z katolicyzmu robiąc swoje karykatury z tymi człekopodobnymi tęczowymi stworkami. Dlaczego przy okazji nie zrobili sobie beki z islamu? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Megasuper +120
Właściciele "pensjonatów" narzekają bo ludzie wolą wynająć apartament niż pokój z lat 90 xD Cieszy mnie to bardzo
Z drugiej ile osób tak naprawdę ma te 400 metrów do szkoły. Najczęściej to jednak są dalsze odległości. A zasuwanie z dzieciakiem z rana jak jest jeszcze nie w sosie to nie jest najlepsza opcja ever. Szczególnie, że nie każdy ma luźne godziny pracy tylko musi być na czas.
Szczególnie jak ma np. 2
Wszyscy których znam jadą po odwiezieniu dziecka prosto do
Tylko powiedz mi jak masz wystawić kaszojada, który ma 5 lat i w teorii powinien jeszcze jeździć w foteliku bezpiecznie na środku skrzyżowania? Tutaj by trzeba było jeszcze pomyśleć o miejscu
Zresztą, mniejsza o to. Tu się zgadzam że w miejscu gdzie stanie zakaz jazdy powinno być miejsce na bezpieczne wysadzenie dziecka z samochodu.
Natomiast w większości szkół masz obecnie oddziały zerowe. Czyli możesz trafić 5 latki, a na pewno są 6 latki.
@mroz3: Rozumiem założenie, ale to poroniony pomysł. Jadąc do pracy przejeżdżam koło szkoły. Jakby mi coś takiego zrobili to bym chyba zabiła. Jak dla mnie wystarczające jest to, że stoi tam straż miejska przy kilku najbliższych przejściach i pilnuje/pomaga dzieciakom. Czekam na pierwsze płacze i krzyki osób
A co do tego, że do 12 rż to wiem, że można ale obecnie nie widziałem chyba starszego niż 10 lat w foteliku. No i też tutaj kwestia wagi kaszojadów bo foteliki są tam do jakiejś wagi więc :)
No i nawet nie zaczynam tematu fotelików do jazdy tyłem bo wybuchnie wojna :)
@Lonate: to tylko pół godziny dziennie, nie zablokuje to całego miasta, także już nie przesadzajmy że to będzie aż tak uciążliwe
A jazda tyłem teoretycznie do 4rż, ale to dużo i tak zależy od auta jakie się ma, od dziecka (niektóre od razu wymiotują jeżdżąc tyłem), dlatego polecam kupować od razu bazę obrotową do isofixa :D
Właśnie martwi mnie to „program pilotażowy”. Ja teoretycznie mogę nie jechać koło szkoły do pracy tylko inną trasa, ale jak wszystkie auta przejdą na