Aktywne Wpisy
stanley___ +99
dariusz_94 +3341
Bożu, czekałem na niego z 2 godziny, aż usiądzie na tej ławeczce, którą ja chcę i którą ja wybrałem
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko żulowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #smiesznypiesek #tworczoscwlasna #heheszki #pdk
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko żulowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #smiesznypiesek #tworczoscwlasna #heheszki #pdk
Nie dał się sfotografować, było za ciemno i za szybko latał, chociaż przysiadł na chwilę. Uczta dla oczu była.
Osiąga prędkość lotu 100 km/h. Osiąga rozmiary 90-120 mm rozpiętości skrzydeł.
Ssawka tego gatunku jest najdłuższa ze wszystkich krajowych motyli. Ma do 9 cm długości.
#dzicyzapylacze #owady #zawisaki
Występują u nas dwa pokolenia. Pierwsze składa się z osobników, które przylatują do nas z południa. Od sierpnia pojawiają się osobniki, które się u nas urodziły. Część z nich ginie, część migruje na południe.
Tak wygląda gąsienica - zdjęcie z netu. Ja jeszcze nie spotkałem.
@Tulkandra: Spokojnie, jest jeszcze czas. Zimowity śpią, więc śnieg kto wie kiedy przyjdzie, chociaż inne sygnały wróżą że wcześnie.