Aktywne Wpisy
Grooveer +9
Ktoś mi napisał, że Rosja może poświęcić 8 mln swoich ludzi do wojny na Ukrainie. Jeśli założyłymy, że Rosja traci faktycznie tysiąc ludzi dziennie to miesięcznie daje to 30 tys. a rocznie 360 tys. 8 mln podzielić przez 360 tys. daje 22 lata wojny. Ciekawe czy UA będzie miała ludzi by bronić się tyle lat?
#wojna #ukraina
#wojna #ukraina
Ustrojstwo +27
Nauczycielka molestowała uczniów #pedofilia
#lotnictwo #samoloty
W Polsce (tak co do zasady) powyżej FL 095 jest C. W TMA i CTR też, chociaż spotyka się D. Jak potrzeba to rozwinę, nie wiem na ile to jest dla Ciebie klarowne.
@PositiveRate: To też kwestia procedur wewnątrz linii, w SOPie do którego mam dostęp w procedurach wznoszenia jest punkt rekomendujący 250kt, ponoć zamysł tego był taki, żeby zminimalizować skutki ewentualnych zderzeń z ptakami. "Below FL100/10 000 ft, 250 kts is recommended climb speed, the use
@PositiveRate: Ograniczenia klasy przestrzeni to jedno, a ograniczenia na punktach STAR to inna sprawa.
Co do DCT to miałem na myśli, że nie jest jasne czy dawanie skróta w ramach STAR czy SID to wektorowanie czy nie. A z tym wiąże się chociażby odpowiedzialność za zapewnienie przewyższenia.
Komentarz usunięty przez autora