Wpis z mikrobloga

o proszę nie wiem czy zauważyłeś ale mamy 2020 a nie 2016

@InlandEmpire: ok bede musial popracowac nad mysleniem. No bo to jest oczywiste ze skoro w 2016 znalazlo zatrudnienie ok 43k nachodzcow to w 2020 zatrudnienie znalazlo 900k - to takie normalne. W 4 lata przestali przyjezdzac "inzyniery" z zaczeli "inzynierowie" chcacy pracowac - w 4 lata roznica 587k - no to przeciez takie normalne. Dlaczego to do mnie nie przemawia... Tym bardziej ze ponoc wiekszos z nich to kobiety i dzieci - i kaze im sie pracowac?

Wiesz co? krzywdy mi nie zrobiles wiec nic do Ciebie nie mam ale zastanow sie nad tym co piszesz.
Propaganda mowi o "kobietach i dzieciach uciekajacych przed wojna". owszem jest cos takiego jak status uchodzcy - JAK UCIEKNIESZ DO PIERWSZEGO NIEOBJETEGO WOJNA KRAJU. A teraz ty twierdzisz ze polowa ich pracuje - czyli zmuszamy kobiety i dzieci do pracy? tak srednio fajne (no z kobietami to ok w koncu parytety ale
  • Odpowiedz
@gorzki99: uhh tak? W 2016/2017 przybyło niemal 2 miliony uchodźców, chyba logiczne że przy większej grupie zatrudnienie znajduje więcej osób? Bardzo prymitywna manipulacja z twojej strony że przytaczasz dane o zatrudnieniu ZANIM przybyły te prawie dwa miliony a potem oceniasz to zatrudnienie względem ilości uchodźców już po przybyciu tej fali
  • Odpowiedz
@gorzki99: uchodźcy uratują Niemcom dupsko, w Polsce będziemy mieli katastrofę demograficzna za kilkadziesiąt lat, natomiast Niemcy będą mieli miliony dobrze zasymilowanych obywateli pracujących na ich emerytury (oczywiście w świecie wyobraźni gdzie nie istnieje globalne ocieplenie, w rzeczywistości prawdopodobnie bedziemy mieli setki milionów uchodźców klimatycznych i wtedy to faktycznie będzie mógł być problem)
  • Odpowiedz
@joyko: Spoczko, ale po 1 to nie pisz do mnie w formie żeńskiej, a po 2 to tak przywołuję fanatyzm religijny w naszym kraju, bo żyję w nim i póki jeszcze w nim jestem to obchodzi mnie to co się tutaj robi. Ale spoko można dalej iksdekować xD przecież w PL kościół się w ogóle nie wtrąca do polityki, a ostatni dokument kościoła dot. LGBT i tzw. "terapii" to kto
  • Odpowiedz
@TatoAktywny: koleljny baran kierujący się emocjami. Tu trzeba myśleć na chłodno. Ta fota mnie nie ruszała i nie rusza dalej. Jednym zdjęciem zwolennicy przyjmowania brudasow chcieli przekonać nas do tego. Niektorzy sugerują się czymś większym niż ckliwym zdjęciem.
  • Odpowiedz
@joyko: a i jeszcze gdybyś pytał czemu przywołuje Polskę i wgl to wiesz 5 lat temu jak wejdziesz w znaleziska z tego okresu (najlepiej rok 2015 - 2016) to ciągle tylko jest jak to kraje zachodnie staną się bastionem religijnym i wgl i w sumie to koniec osób LGBT bo muzułmany ich zabiją xDDDDD Od tamtego czasu równość małżeńska została wprowadzona m.in w Niemczech, Austrii czy Irlandii Płn, a w
  • Odpowiedz
@TatoAktywny: @TatoAktywny: Wiesz co, raz w pracy (Belgia here) poznałem Syryjczyka 37 lat który dostał mieszkanie socjalne (a raczej szeregówkę 3 sypialnie, panele słoneczne, garaż... Tutaj naprawdę socjalne mieszkania to wypas). Mówił że jest w Belgii 4 lata, 4 lata nie pracuje, nauczył się trochę języka i mówi że jeszcze kolejne dwa lata nie będzie pracował bo mu się nie opłaca. Stwierdził że rodziny nie ma i mu
  • Odpowiedz