Wpis z mikrobloga

#uk #ubezpieczenie

Ubezpieczenie auta. Prawko od 9 lat, no claims bonus 8 lat, wiek powyzej 26 lat, a jak poprawiam date wydania prawa jazdy bo o miesiac sie pomylilem jeden to cena zwieksza sie z 430 za rok do ponad 700... na innych nagle po 2000 funtów...

czyszczenie cookies/historii nie pomaga. Podobno to przez to ze nie chca zeby ludzie manipulowali danymi szukajac najtanszej opcji, inne ubezpieczanie bezposrednio od razu z automoatu nie oferuja zadnego ubezpieczenia. To jakas parodia jest
Pobierz S.....9 - #uk #ubezpieczenie

Ubezpieczenie auta. Prawko od 9 lat, no claims bonus ...
źródło: comment_1598861693xuHbL2adLsPMr7HolAnL9s.jpg
  • 27
@adekad: confused wystawil mi 2200 :D zadnej innej opcji. Dlatego sie wkurzylem bo nigdy tak nie mialem. Zero problemow zawsze. Przeciez kupuje co roku ubezpieczenie od 9 lat wiec wiem ze bledow nie mam wpisanych, problemy sie pojawily bo poprawie daty wydania prawka
@S__a69: Chyba zostaje Ci kupic to ubezpieczenie i zadzwonic, ze po kupnie sprawdzilas dokumenty i sie pomylilas. Wedlug mnie nie powinni wtedy zmienic ceny przez cos takiego.
jak poprawiam date wydania prawa jazdy bo o miesiac sie pomylilem

@S__a69: I już cię mają na liście fraudsterów
W UK oprócz agencji weryfikujących twój credit score jest też taka co sprawdza czy podając dane jesteś konsekwentny w tym co robisz (°°

Dlatego albo robi się na sąsiada Johna Smitha ale uważnie czyta się 10 razy wszystkie dane.

Zadzwoń do brokera
@S__a69 Ja bym jeszcze poszukał agenta ubezpieczenia, dawniej co jakiś czas dzwonił do mnie ktoś z ofertą ubezpieczenia. Popytaj na grupach na fb. On z twojego ubezpieczenia będzie miał prowizję lub dochód pasywny, więc będzie mu się opłacało to odkręcić.
W UK oprócz agencji weryfikujących twój credit score jest też taka co sprawdza czy podając dane jesteś konsekwentny w tym co robisz

@Jofiel: To są te same organizacje: Experian, Call Credit i Equifax. I ciekawostka w UK rocznie około 2mld funtów jest kradzionych przez fraudsterów. Dlatego tak się pilnują.
@S__a69: jezeli nie podales dokladnych danych kierowcy (nr prawa jazdy), to zmien przegladarke i najlepiej IP (wifi/siec komorkowa np.). Poza tym tylko niektore firmy ubezpieczeniowe patrza na cos takiego i stosuja jakis wrazliwszy fraud detection, ale w zamian daja tansze oferty.
@S__a69: > No rozumiem ale co moze zrobic czlowiek ktory nie jest fraudsterem tylko o miesiac date wydania prawka chce poprawic i juz wyladowal na czarnej liscie?

@S__a69: Po pierwsze nie jest sądzę, że wylądowałeś na czarnej liście. Po drugie nawet gdyby tak było, to ryzyko fraudu nie wpływa na wycenę ubezpieczenia. Po trzecie 700 to całkiem dobra cena jak na roczne ubezpieczenie. Zauważyłem, że napisałeś, że na confused dostałeś