Wpis z mikrobloga

@KawaJimmiego: Na ludzką logikę to się jedynie twojego tłumaczenia nie da zrozumieć. Cały czas mówię, że są inne teorie na powstanie świata np. wielki wybuch, teoria boltzmanna, a może to właśnie wszechświat istnieje od zawsze.
Ty przyczepileś się swojego;
- Bo skoro ja czegoś nie rozumiem, a inny człowiek mi tego nie wytłumaczy to wszytko jest stworzone przez boga.
Za każdym razem starasz się wmówić, że ktoś tu udaje uczonego
  • Odpowiedz
@KawaJimmiego

wyśmiewane się z ludzi wierzących w rzeczywistość poza tym światem (...)

Dopóki sobie wierzą w rzeczywistość poza tym wymiarem to niech sobie wierzą. Głównie wyśmiewam tych, którzy dopisują takiej teorii swoje założenia i wartości moralne (bądź nie), co nazywam religią. Im bardziej w dal tym mniejsze prawdopodobieństwo na to, że ich wierzenia są zgodne z prawdą. W końcu wyznawcy religii uważają swoją "prawdę" za jedyną i w związku z tym karają randomowych ludzi za coś co jest ich wymysłem (patrz np. Islam, judaizm). Moją odpowiedzią jak już wcześniej pisałem:
  • Odpowiedz
@Heyolok: To, że nie wszystkie religie są OK nie oznacza, że takie są wszystkie. Twoja opinia na temat religii jest tutaj pozbawiona znaczenia, a temat dotyczy istnienia bytu bez przyczyny. Wyśmiewanie wiary w byt bez przyczyny, jak sam widzisz, jest bezpodstawne.

Skoro istnieje od zawsze to po co miałby powstawać, "wziąć się", skoro istnieje od

z a w s z e
@Watykanski_Watazka: Uuu, puszczają nerwy wielkim myślicielom. Wykazałem
  • Odpowiedz
@KawaJimmiego:
NIE, nigdzie NIE powiedziałem, że uważam iż wszechświat istnieje od zawsze. Podałem go jedynie jako przykład i możliwość którą ty wykluczasz, bo skoro czegoś nie rozumiesz to tłumaczysz to tylko i wyłącznie bytem. Aaa, chyba już o tym mówiłem...

W każdym komentarzu mówię dokładnie o tym samym, a ty dalej swoje.
--
Nic nie może powstać tak o, wiec stworzył to byt. -To jest dla
  • Odpowiedz
@Watykanski_Watazka: Tłumaczę po raz kolejny, iż logika się tutaj załamuje i nie da się tego wytłumaczyć logicznie. A więc ludzie wierzący w rzeczywistość poza naszą logiką mają przewagę nad utrzymującymi, że wszystko trzeba tłumaczyć logicznie i nie wierzą w byty poza naszą rzeczywistością. To skoro takie mądre, to mi to wytłumaczcie.
  • Odpowiedz