Wpis z mikrobloga

Jak myslicie, ile starszych osob, na jakiejs onkologii czy cos, ktore umieraja w szpitalu dostaja w akcie zgonu łatkę korony? I myk do statystyk
#koronawirus
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Camuflash: ale kto ma te pieniadze otrzymywac lekarz? Szpital? Kto je wyplaca NFZ czy Gates? Rozumiem ze w USA ponoc kombinowali ale chodzilo o nieubezpiecznych bo szpital dostawal rekompensate ale w PL to #!$%@?
  • Odpowiedz
@Wilczek03: @Camuflash: śmieszą mnie takie komentarze, gdyby mieli płacić za smierć która nie jest covidem i wpisywać ja jako COVID i robić tak w kazdym/w większości szpitali, z większością zmarłych i to codziennie to chyba ilość zgonów byłaby wieksza niż 15 na dzień? XD (to dla takich gagatkow którzy mówią ze maja matkę córkę psa w szpitalu i potwierdzone info ze każdy zgon to COVID, bo jest was
  • Odpowiedz
@Wilczek03: @Camuflash: z tego co wiem to jest raczej na odwrót. Nie bada się trupów które nie miały testów przed śmiercią, więc raczej jest dużo więcej osób u których wirus mógł się przyczynić do zgonu, ale nikt tego nie sprawdza. Tyczy się to głównie osób które np. umierają same w domu.

Plotki o większym "hajsiku" pochodzą z usa, gdzie faktycznie opieka zdrowotna to jeden wielki przekręt i pacjent
  • Odpowiedz
@Wilczek03: Ostatnio rozmawiałem z gościem którego firma współpracuje z Chinami, na przełomie grudnia/stycznia cała ich firma w Polsce miała koronę, gdyż często tam wyjeżdzali. Robili testy które dostali od tej chińskiej firmy. Matka tego samego człowieka pracuje w szpitalu, jak przyjmują do szpitala i robią test na koronę, jeżeli wyjdzie pozytywny to szpital dostaje 3x hajsu z NFZ za pacjenta. Ostatnio moja ciotka trafiła losowo do szpitala, dzień wcześniej miała
  • Odpowiedz