Wpis z mikrobloga

mirki, mam pytanko, chce kupic Mi Banda 5 od Xiaomi, tylko z tego co wyczytalem wersja chinska ma NFC a juz wersja Globalna nie ?? Roznia sie czyms jeszcze? Da sie tam normalnie przestawic jezyk na ang?? I pomozecie mi gdzie kupujecie te wersje chinskie? moze byc troche drozej tylko zeby nie szlo 40dni z aliexpress ale zeby mialo to NFC ... Dzieki za pomoc

#xiaomi #miband #elektronika #zakupyzchin
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@demiurg34: mi band 5 ma ciut większy ekran i lepszą widoczną w słońcu, ale te różnice są prawie niezauważalne. nie ma NFC global oraz nie ma jeszcze spolszczonego interfejsu. nowością jest brak konieczności ładowania poprzez wyjęcie pastylki z opaski.
  • Odpowiedz
@demiurg34: tyle że nie działa żadna usługa płatnicza obsługująca NFC w opaskach Xiaomi. Nie ma Google Pay ani własnego, autorskiego rozwiązania od Xiaomi. Dlatego kupowanie Mi Band tylko po to, żeby mieć NFC, to bezsens.

Po prostu to nie działa.

I wg mnie Xiaomi nie jest zainteresowane płatnościami opaskami. Żeby to działało, trzeba dogadać się z bankami i Master Card/Visa. Albo zdecydować się na współpracę z Google Pay. Lub utworzyć własną usługę.
A ponieważ Xiaomi niespecjalne myśli o długoletnim rozwoju swoich usług, to wątpię żeby inwestowali kasę w trudną do implementacji usługę płacenia swoimi opaskami za
  • Odpowiedz