#perfumy Pytanie do znawców marki Xerjoff. Casamorati wystepują w 2 wersjach flakonu takich jak na poniższych zdjeciach. Wie ktoś może która wersja jest starsza, która nowsza, czy czymś się różnią prócz wyglądu flaszki?
@dr_love: Akurat Mefisto został totalnie zabity, różnica pomiędzy 2016 a 2019 ogromna, ta nowa wersja totalnie niewarta uwagi a to był mój top3 na lato. Co do flakonów, to Ci niestety nie powiem bo i jednego i drugiego mam zaledwie dekant, żałuję że kilka lat temu nie zainwestowałem we flakon..
@kyloe: ja mam 2 flakony Fiero w wersji z pierwszego zdjęcia i pachną identycznie jak zapamiętałem go z wąchania w Tiger & Bear gdzie był we flakonie ze zdjęcia 2. Co do Mefisto to wielka szkoda, chociaż zawsze wolalem Gentiluomo
@dr_love: Mam taki flakon jak na pierwszym zdjęciu, jest to nowy wypust, ale racja, trzymają bardzo słabo jak na Xerjoff. Z projekcją też jest tak sobie. Zawiodłem się, jak na tą cenę powinno być lepiej, a trzeba dopsikiwać w ciągu dnia. Ale sam zapach oczywiście świetny.
@alvaro1989: Podbijam. @dr_love: Nie znam starego, ale nowy Mefisto jest najsłabszym z Xerjoffów, które poznałem. AWD mimo syntetyczności nosi się przyjemniej i jest bardziej wyrazisty, a taki Silver Mountain Water zjada go kompozycyjnie.
@dr_love: Zdjęcie nr 1 to 30 ml butelka, natomiast nr 2 to setka. Wrzucam jeszcze zdjęcie swojego flakonu ze starszego wypustu bez brandu Xerjoffa na butelce. Główne w designie flakonu to logo Casamorati zamiast głowy antycznej postaci, zamiast charakterystycznego X na kapturku atomizera jest C oraz brak brandu Xerjoffa z tyłu flakonu. Nie mam odniesienia co do nowych wypustów, ale mój Mefisto ma całkiem przyzwoite parametry jak na letniaka i jest
@dr_love: Mój flakon zakupiony pół roku temu w notino jest zdekodowany, więc ciężko stwierdzić z kiedy ten wypust, ale @marcin29 może mieć rację, chociaż w sklepie Xerjoffa obecna wersja ma całkiem inny design boxu i grafikę na froncie flakonu. Zmieniają te flakony jak skarpetki, że idzie się pogubić już z tymi wypustami. (╯°□°)╯︵┻━┻
Pytanie do znawców marki Xerjoff. Casamorati wystepują w 2 wersjach flakonu takich jak na poniższych zdjeciach. Wie ktoś może która wersja jest starsza, która nowsza, czy czymś się różnią prócz wyglądu flaszki?
Co do Mefisto to wielka szkoda, chociaż zawsze wolalem Gentiluomo