Wpis z mikrobloga

incel który pogodził się z rzeczywistością wie że bez sukcesu z płcią przeciwną nie może się spełnić w innych dziedzinach życia bo zawsze będzie mu brakowało drugiej połówki

@mniejniz0: Polemizowałbym

Niewiele rzeczy tak skutecznie blokuje realizację w pasjach i zainteresowaniach jak trwały związek czy założenie rodziny.
  • Odpowiedz
@mniejniz0 xD Myślałem, że w osiąganiu sukcesu najważniejsza jest dyscyplina, samo motywacja, wewnętrzna fascynacja rezultatami a nie femoid z cipą między nogami. Na jakiej podstawie twierdzisz, że brak kobiety nie pozwoli ci na samorozwój i osiąganie sukcesów w życiu? Dlaczego potrzeby seksualne w piramidzie maslowa wiążesz z kobietami? Dlaczego nie może być to masturbacja?
  • Odpowiedz
@BartoszBarSeba Piramida Maslowa - najważniejsza i najbardziej uniwersalna "rzecz" na świecie. Każdy młody stulej powinien dostać blackpilla do dłoni i dać mu wybór. Albo żyjesz w swojej rzeczywistości (bluepill) gdzie na końcu czeka cię magik, albo wybierasz czarną pigułke jako świadomy incel, który dożyje życia ze świadomością mentalnego wygrywa.
  • Odpowiedz
@mniejniz0:
Ogólnie to zgadzam się z tym, że incel nie będzie spełnioną osobą: samotność, odrzucenie i niezaspokojone potrzeby w praktycznie nieunikniony sposób wpływają destruktywnie na ludzkie życie, i w zasadzie mogę się częściowo zgodzić z postawioną przez ciebie tezą, tzn. wydaje mi się, że znaczna część osób mgtow tworzy sobie lokalnego bluepilla i głosi, że relacje z płcią przeciwną nie są potrzebne do szczęścia, a incele noga być tak samo
  • Odpowiedz