Wpis z mikrobloga

Od premiery Heroes of Hammerwatch na #nintendoswitch minął ponad tydzień. Gra wyszła również na #pcmasterrace #steam i na #xboxone. W grę gram od dnia premiery. Zapytacie jak daleko doszedłem i czy udało mi się chociaż raz przejść grę (dla niewtajemniczonych - po przejściu gry możemy grać na NG, potem NG2, NG3 i tak do nieskończoności - serio, są ludzie, którzy mają NG3500+ :P, każde kolejne przejście to +5 do max lvla) - ech... jak by wam to... no nie, nie udało mi się xD gra posiada olbrzymie ilości grindu. Grasz x godzin, by móc sobie kupić kilka ulepszeń, albo chociaż jedno, droższe. Potem masz nadzieję, że tym razem uda ci się zbić pół hp bossowi z którym miałeś wcześniej spore problemy. Doszedłem do 4 bossa z 6 (w DLC jeszcze ich kilku dochodzi), udało mi się w ostatnim runie odblokować ostatnią rzecz do miasta, które mam prawie rozwinięte (screen niżej, jest to księga, która pozwala za skill pointy wybrać moba, któremu będziemy zadawać więcej obrażeń, a on nam mniej) i kupić ostatni unlock w kaplicy dla klasy, którą gram (każdą klasą musimy osobno kupować unlocki, łącznie klas jest 9) i tak gram, gram, robię arenki, biegam w poszukiwaniu golda i wiecie co? Ani trochę mi się to nie nudzi! :D Wręcz przeciwnie - ta pogoń za ulepszeniem każdej klasy na maxa strasznie wciąga i uzależnia. I to jest najwspanialsze, że kilka pixeli jest w moim odczuciu lepsze, niż te wszystkie nowe gry AAA, których formuła jest zawsze taka sama. Polecałem przed premierą i będę wam to polecał nadal, już po. To cudowne połączenie gry hns i roguelike z okropnie wysokim progiem wejścia i jeszcze większym grindem. To gra, która tak naprawdę nigdy się nie kończy, bo zawsze możemy ulepszać rzeczy w mieście, zawsze możemy ulepszać postać i zawsze możemy stawać się coraz silniejsi. Nieważne, czy gramy 100 godzin, 1000 czy 10000.
#gry #heroesofhammerwatch
E.....n - Od premiery Heroes of Hammerwatch na #nintendoswitch minął ponad tydzień. G...

źródło: comment_15969833482APiCm3y6lEPcZjzUhN5CV.jpg

Pobierz
  • 8
@TajskiBokser: jest bardzo w porządku. Mi najwięcej problemów sprawia tylko granie na joyconach postaciami, które używają cały czas skilki, bo te joycony takie małe, ale jeśli masz pro controller, to zapomnij o tym, co pisałem.
@Exxan: Dobrze wiedzieć. No cóż nie mam pro controller i raczej nie zanosi się żebym kupił. Ogólnie to irytuje mnie trochę ułożenie przycisków na joyconach bo ciągle jestem przyzwyczajony do układu z Xboxa.