Aktywne Wpisy
stanley___ +80
biedakwsiowy +12
#kiciochpyta jak to możliwe że mając ponadprzeciętne iq stwierdzone psychiatrycznie przy okazji diagnozy autyzmu mam problem z podstawową matematyką w liceum? testy iq matematyczne idą mi całkiem dobrze, wychodzą mi naprawdę spoko wyniki a na matmie zaćmienie umysłu. Myślałem żeby pójść sobie kiedyś na #politechnika no ale nie pójdę skoro nie kumam matmy. Jak myślicie, jak to możliwe że mając iq wyższe od przeciętnej mam problem z całkowicie przeciętną matematyką w 3
1. Studiujesz po angielsku czy po niemiecku? I jak to jest z językiem czy koniecznie trzeba znać niemiecki żeby być w stanie normalnie pracować i porozumiewać się w życiu prywatnym?
2. Jak jest z pracą na studiach, raczej dorywcze prace, czy da się załapać coś w branży?
3. Masz zamiar tam zostać po skończeniu studiów?
4. Jak jest z poziomem nauczania? Pewnie
1. Na pierwszym stopniu kursy były głównie po niemiecku. Na 2. stopniu są w większości po angielsku.
Zazwyczaj wszędzie się dogadasz po angielsku (np. na uniwersytecie, jeśli potrzebujesz coś załatwić). Często wymagają jednak niemieckiego w ogłoszeniach o pracę, więc raczej warto znać.
2. Dużo studentów pracuje w branży, da się załapać :)
Do zaliczenia studiów potrzebujesz zrobić ileś tam kursów, które możesz robić w dowolnej kolejności i dowolnym semestrze, więc
Jeszcze jedno pytanie w jaką technologie celujesz? Software development czy może coś innego?
Nie wszystkie kursy są tak wymagające, wybrałem te najciekawsze. Słyszałem, że mój uni jest całkiem niezły z security. Ludzie, którzy organizują te kursy, grają