Aktywne Wpisy

wscieklykabanos +201
#krakow 50 zł za kiełbę w bułce + "oj, paragon mi się nie wydrukował".
źródło: G2gaV1kWYAAkCl5
Pobierz
P4ncak3 +7
Pamiętam jak bylem mały i mama mi powtarzała ze nie ma nic gorszego niż facet co zostawia swój żonę dla młodszej. Ze kobiety starzeją sie jak mleko a mężczyźni jak wino i tym drugim palma dobija i biorą sobie młode kochanki zostawiając starą żonę w tyle. I dlatego tez, mama ma oddzielność majątkową z ojcem i nieruchomości są na nią zapisane- "na wszelki wypadek". Zawsze zakładało sie ze kobieta która jest młoda
źródło: Screenshot 2025-10-06 063157
Pobierz

#remontujzwykopem #budownictwo #malowaniescian
tylko n---------m farby w ciul, na grubo
i używam tikurilli jeśli to pomoże
Może warto rozważyć wypożyczenie pistoletu malarskiego? Podobno równo kryje bez żadnych smug, tylko że więcej farby się zużywa
Żeby było zabawnie w poprzedni weekend jeszcze robiłem malowanie w mieszkaniu ciotki, używając jakiegoś najtańszego białego dekorala (okolice 50zł za 10L) i było ok.
@KAROO: spróbuję i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ze wszystkich wynalazków najlepiej mi się malowało ceramiczną farbą magnat. A z tych białych no to też Dekoral, ale sufit to trzeba że trzy razy pomalować żeby dobrze pokrył
-zamknij pomieszczenie, które malujesz, każdy ruch powietrza prowadzi do szybszego wysychania farby.
- nakładaj farbę mokrym wałkiem malując literę w 1/4 i 3/4 wysokości sciany- jedna nad drugą. Następnie tak nałożona farbę rozprowadź na całą wysokość ściany. I tak do pomalowania całości.
- Tak jak pisali koledzy wyżej, przy czesaniu warto dociskać tę stronę walka, która jest dalej od gotowej powierzchni.
Komentarz usunięty przez autora
@KAROO
@Rysik_85