Wpis z mikrobloga

@ziumbalapl: rozmawiałem przed chwilą z kolegą narodowcem i powiedział mi że wstyd mu za polityków którzy z historii naszego kraju i ofiar wojen robią politykę oraz wstydzi się że inni narodowcy to faszysci nienawidzący innych ras i orientacji i wychodzą na ulicę to manifestować oraz to nie ma nic wspólnego z patriotyzmem xd
  • Odpowiedz
@ziumbalapl: Całkiem prosto. Po pierwsze nie zaprzeczać, bo może akurat mówi prawdę. Sam z resztą znam takich, którzy na sprawy rodzinne mają wywalone i zupełnie ich takie rzeczy nie interesują. Raczej zwrócić uwagę na to, co zmienia opinia jednej osoby w tej sprawie? Zdecydowanie jest więcej gejów, którzy takie zmiany popierają.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ziumbalapl: kiedy geje, którzy się z tym nie obnoszą dokładnie mają takie podejście. No ale narracja z mediów to jedyna prawda objawiona, i nie możliwe jest by, któryś z homoseksualistów miał inne zdanie na ten temat.
  • Odpowiedz
@Ponc3k: takie samo podejście? jakie takie samo? związki partnerskie to nie jest jakaś abstrakcja, tylko rozwiazanie REALNYCH problemów, np dzisiaj, osoby nieheteronormatywne nie mogą:
- dziedziczyć rent i emerytur
- rozliczać razem PIT
- brać kredytu hipotecznego
- dziedziczenie majątku obciążone jest ogromnym podatkiem (bo to wg prawa obce osoby)
- mając pierdyliard upoważnień i tak NIE dowiedzą się o zdrowiu partnera
  • Odpowiedz
  • 0
@secret_passenger: a skąd Ty możesz wiedzieć o czym ja mam pojęcie a o czym nir na podstawie jednego zdania? Poza tym nie wszyscy mają takie same wymagania i potrzeby, ale całe środowisko lgbt chce wszystkich uszczęśliwić na siłę, ot cała filozofia.
  • Odpowiedz
  • 23
@ziumbalapl: kiedy geje, którzy się z tym nie obnoszą dokładnie mają takie podejście. No ale narracja z mediów to jedyna prawda objawiona, i nie możliwe jest by, któryś z homoseksualistów miał inne zdanie na ten temat.

@Ponc3k: po samym "nie obnoszą" już widać że nie masz pojęcia o czym mówisz bajkopisarzu xd

Co to jest obnoszenie z orientacją? Gdzie jest granica między obnoszącym się gejem a takim, który się nie obnosi?

Kiedy idziesz za rękę z dziewczyną to
  • Odpowiedz
  • 0
@zordziu: tego właśnie nie lubię w dyskusjach internetowych, atak, stawianie się w roli eksperta, z góry traktowanie drugiej osoby jak zero intelektualne. Mój brat jest homoseksualistą, prowadziłem z nim nie raz na ten temat rozmowy, nie popiera ruchu lgbt w żadnym zakresie. Uważa że robi więcej szkody niż pożytku, w jaki sposób sie nie obnosi z tym? Nie chodzi z tęczowa torebką ani też nie krzyczy na lewo i prawo
  • Odpowiedz