Wpis z mikrobloga

Widząc to jak bardzo społeczeństwo jest podzielone przez polityków, postanowiłem zrobić krótki filmik pokazujący hipokryzję, agresję, niezrozumienie i brak chęci do zjednoczenia się.
W drugiej turze wyborów prezydenckich nie miałem prostego wyboru, ponieważ żaden z kandydatów nie przekonał mnie swoimi poglądami, a wręcz odpychali mnie swoimi wypowiedziami, oraz zachowaniem. Dorośli, poważni ludzie ubiegający się o fotel prezydenta kraju nie potrafili umówić się na debatę. Jawnie kpili i dzielili polskie społeczeństwo. Urządzali szopki, napuszczali jednych na drugich, kłamali. Mimo to, poszedłem i oddałem ważny głos.
Po ogłoszeniu wyników podział jest jeszcze bardziej widoczny a Polacy zamiast dialogu wolą się oddzielać. Wszystko przez to kto na kogo głosował.
Politycy tak namącili wam w głowach, że dla większości społeczeństwa wartością człowieka nie jest to, kim ten człowiek jest i co robi dobrego, ale to na kogo oddał głos.
Wzajemnie się obrażacie, wyzywacie, szczujecie i atakujecie tylko za to, jakie ktoś ma poglądy i gdzie postawił krzyżyk.
Niczym pseudokibice, moglibyście się bić między sobą, tylko zamiast klubu sportowego, to o partię polityczną.
Tego właśnie chcą politycy, podzielonego polskiego społeczeństwa, które jest słabe, bo wtedy da się wami łatwo rządzić i kontrolować. Niektórzy z was są tak zaślepieni, że nawet tego chcecie.
Dla mnie nie ma Polski zachodniej, ani Polski wschodniej.
Polacy to nie sami rasiści i narodowcy.
Polacy to nie głupi naród.
Polacy to różni ludzie, o różnych poglądach, wykształceniu, wieku, płci, miejscu zamieszkania.
O wartości Polaków nie świadczy krzyżyk w kratce.
Polska jest tylko jedna.

https://youtu.be/__CwOLAoO8o

#polityka #wybory #4konserwy #polska
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach