@Bartisss: A, i pamiętaj że instinct jest zajebisty, ale ma w nim vo2 max. Jak lubisz takie staty, to nawet z pasem HR ich nie będziesz miał, niestety.
Sam jakbym wiedział wcześniej jakie to jest zajebiste to pewnie bym wziął forerunnera jakiegoś prostego, który to ma. Chociaż z drugiej strony z tego co widzę pozostałe zergarki (nawet te do pływania) mają gówniane normy na kontakt z wodą :D Instinct za to
@annotate czarnego chyba nie ma :/ Ciężko namierzyć. Ja właśnie szukam czegoś ciemnego. Oferta dobra, ale mam nadzieję, że cena jeszcze spadkiem. Garmin wypuścił chyba tydzień temu serie z ładowaniem solarnym. Więc pierwsze modele powinny spaść z ceny. Ja mam TomTom Adventurer którego muszę sprzedać i przesiąść się na Instincta. Głównie chodzi mi o monochromatyczny wyświetlacz jako smartwatch. A dyscypliny to wędrówki po górach oraz jazda na rowerze.
@Bartisss: No to da radę. Ja bym się nie bał grafitu, bo jest spoko, bardzo neutralny i nie jest jasny. Teraz jakbym drugi raz wybierał to brałbym pomarańcz i podmienił pasek na czarny/grafit :D Byłby kozak. Ew. cały żółty, też jest kozak :)
Dużo ostatnio wychodziło aktualizacji softu do niego, podejrzewam że pod Solarny właśnie bo pewnie są niemal takie same. Tak jak wersja tactics która się właściwie nie różni. Dlatego
@annotate: Podjadę do jakiegoś sklepu zobaczyć ten grafitowy. Bo czarne wychodziły chyba tylko Instinct Tactical. Poczekam na jakieś kupony na TRIGAR bo tam dają 3 lata gwarancji :) A ten z allegro od eazymut to wlaśnie Instinct Tactical dlatego taki drogi :)
I kolejne "faktycznie" - nie mają wersji czarnej bez tactical :) Zresztą wiele tych wersji kolorystycznych pewnie było dostępnych tylko przez stronę. Widziałem w eazymut kilka, ten https://buy.garmin.com/en-US/US/p/621802/pn/010-02064-04 niebieski, żółty, pomarańcz i chyba Tundra. Wszystkie wyglądały świetne :>
@Bartisss: kupiłem synowi do BnO jakby się zgubił to żeby wiedział jak wrócić na start. Super sprzęt. Nawet ma mapę przebiegu na ekranie. Z tego co rozmawiałem z gośćmi to jest tylko jeden kolor czarny/grafitowy jak zwał tak zwał.
@annotate @Sl_w_k_1 Cześć wam, udało mi się dorwać wersję Tactical za 800 zł używany 5 miesięcy :) tak że cieszę się bardzo :) mam pytanie do was, chodzi mi o kroki. Bez żadnej aktywności kroki są zaliczane, ale jeżeli włączę aktywności Spacer to też będzie liczyć kroki? W sensie, że doliczy do tych bez aktywności?
Tak, jasne. Ogólne "kroki" liczy zawsze, włącznie z np. dedykowanym treningiem biegowym, spacerem itp.. Upewnij się że masz nowe aktualizacje (żebyś jak dureń - czytaj jak ja) nie czekał na update kiedy w zegarku było za mało pamięci :D Sporo fajnych drobiazgów doszło.
@Sl_w_k_1 @annotate mam zrobią aktualizacje do wersji 9.20 chyba. Ale mam wrażenie że nie łączy spacerowania z krokami. Przed wyjściem na spacer miałem zrobione 7600 kroków. Później zrobiłem 4 km spaceru a kroków pokazuje tylko 8970
@Bartisss daj menu, aktywności, kroki, tydzień, wybierz jakiś dzień z listy. Powinien pokazac kiedy ile zrobiłeś godzinowo. Jak brakuje to kliknij niebieskie strzałki synchronizacji, może nie zrzucił danych
https://www.oleole.pl/smartwatch/garmin-zegarek-instinct-gps-graphite-garm.bhtml
Ja szukam czarnego, ale komuś może przyda się grafitowy.
#garmin #smartwatch #bieganie
Sam jakbym wiedział wcześniej jakie to jest zajebiste to pewnie bym wziął forerunnera jakiegoś prostego, który to ma. Chociaż z drugiej strony z tego co widzę pozostałe zergarki (nawet te do pływania) mają gówniane normy na kontakt z wodą :D Instinct za to
Dużo ostatnio wychodziło aktualizacji softu do niego, podejrzewam że pod Solarny właśnie bo pewnie są niemal takie same. Tak jak wersja tactics która się właściwie nie różni. Dlatego
A ten z allegro od eazymut to wlaśnie Instinct Tactical dlatego taki drogi :)
Bez sensu dopłacać :D
https://buy.garmin.com/en-US/US/p/621802/pn/010-02064-03
I kolejne "faktycznie" - nie mają wersji czarnej bez tactical :) Zresztą wiele tych wersji kolorystycznych pewnie było dostępnych tylko przez stronę.
Widziałem w eazymut kilka, ten https://buy.garmin.com/en-US/US/p/621802/pn/010-02064-04 niebieski, żółty, pomarańcz i chyba Tundra. Wszystkie wyglądały świetne :>
Super sprzęt. Nawet ma mapę przebiegu na ekranie.
Z tego co rozmawiałem z gośćmi to jest tylko jeden kolor czarny/grafitowy jak zwał tak zwał.
@Sl_w_k_1 dziękuję wam za pomoc. Jutro jadę i kupuje ;) Pozdrawiam
@Sl_w_k_1 Cześć wam, udało mi się dorwać wersję Tactical za 800 zł używany 5 miesięcy :) tak że cieszę się bardzo :) mam pytanie do was, chodzi mi o kroki. Bez żadnej aktywności kroki są zaliczane, ale jeżeli włączę aktywności Spacer to też będzie liczyć kroki? W sensie, że doliczy do tych bez aktywności?
Tak, jasne. Ogólne "kroki" liczy zawsze, włącznie z np. dedykowanym treningiem biegowym, spacerem itp..
Upewnij się że masz nowe aktualizacje (żebyś jak dureń - czytaj jak ja) nie czekał na update kiedy w zegarku było za mało pamięci :D Sporo fajnych drobiazgów doszło.
No teraz będziesz mógł nawet skakać.
@annotate mam zrobią aktualizacje do wersji 9.20 chyba. Ale mam wrażenie że nie łączy spacerowania z krokami. Przed wyjściem na spacer miałem zrobione 7600 kroków. Później zrobiłem 4 km spaceru a kroków pokazuje tylko 8970