Wpis z mikrobloga

Murki, zastanawiam się nad zakupem smartfona, ma być to zakup wystarczający spokojnie na 4-5 lat. Z tego co się zagłębiłem, to wystarczający na to co potrzebuję byłby Redmi Note 8 Pro, ale tak się zastanawiam, to czy nie lepiej byłoby dołożyć i kupić np. POCO F2 Pro jeśli chcę mieć telefon wystarczający na tyle lat.
#xiaomi
  • 24
@Nicki_Pedersen: kup samsunga m31 z amazon.de i za 3 lata go wymien.
Zaplacisz polowe tego co za poco.

Zaden telefon ci nie wydoli 4-5 lat, nikt juz nie robi takich telefonow. Przyklad iphona tutaj to tez pobozne zyczenia, ze dwa razy przyjdzie ci w nin wymienic baterie, co tanie nie jest. Plus postarzanie sprzetu przez peoducenta.

Nikt odpowiedzialny nie poleci ci zadnego telefonu na 5 lat, ten rynek zmienia sie dosc
Kiedyś telefony projektowano tak, aby służyły latami. Czasy się zmieniły i teraz mają się szybko zużyć, abyś kupił nowy i zasilił budżet producenta.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@RudaBrona: miałem redmi note 2, mi a1 i mi 9t pro. Xiaomio jest parę miesięcy za security updejtami od androida, aktualizacje to co najwyżej kosmetyka miui i naprawa tysiąca bugów w dziurawej nakładce. I tak, wiem co mówię, co najwyżej po 2 latach podbiją ci miui i będziesz cieszyć się wyższą cyferka i tym samym android bez nawet załatania security issue.
@Nicki_Pedersen:
  • 0
@RudaBrona: lol, mówiliśmy o iOS. Może pogadamy teraz o 0dayach na androida i ile tego jest w stosunku do iOS? Albo ile czasu zajmuje producentom wypuszczenie security updateow od kiedy opublikuje je google? Nie masz argumentów, napisałem ci prawdę odnośnie tego jak wyglądają telefony Xiaomi powyżej 2 lat, to podałeś mi jaki artykuł o wadach fabrycznych i podajesz jako argument MacBooka, to inny OS, wiesz?
  • 0
@RudaBrona: lol, nadal brak argumentów. Ani jednego argumentu dotyczącego iosa, a androida xD fajna rozmowa, taka bezcelowa

Sam się do własnego MacBooka logowałem, bez hasła takie mocne zabezpieczenia mają.

No popatrz, mam MacBooka pro i nigdy nie miałem takiego problemu. Podaj źródło swojego argumentu o zalogowaniu się bez hasła.
  • 0
@RudaBrona: synkiem to nazywaj swoich kolegów. XD lol, a nie doczytałes że Linux i windows miał te same podatności? No nie pasowało do narracji. Gadamy o iOS, a ten wyjeżdża z macOS. Jeszcze co lepsze nie chodziło o dostęp zdalny, ale fizyczny i to do konta roota, a nie możliwość zalogowania do własnego konta bez podania hasla. Co lepsze musiałeś mieć włączone funkcje szybkiej zmiany kont. Zajebisty argument, zaprawde, a teraz