Kupiłem sobię Arcaffe Romę, chciałem spróbować tego super WŁOSKIEGO blendu, który polecają w coffeedesku. Sceptycznie podchodziłem do tego bo jaki aromatyczny może być blend? W mieszankach to pewnie gówno czuć, ale no niech będzie - spróbuję. Dzisiaj kurier mi dostarczył, od razu się wziąłem za robienie kawy w kawiarce. Wyszło mi jakieś 60 ml kawy. Sceptycznie nastawiony do blendu wziąłem łyka i aż mnie pie/ wstrząsnęło. Łał, jakaś taka złożona, dużo tych smaków. Zasiorbnąłem kolejnego łyka - oesu jaka pyszna a jaka kwasowość fajna. Kolejny łyk - o teraz czuć, że słodziutka. W kolejnych łykach jakbym czuł coś innego za każdym razem. Miłe zaskoczenie, że kawa może być taka fajna, ale trzeba kupić dobrą, speciality - podobnie jak z piwem kraftowym, z którego się teraz przeniosłem na kawę. @mapache razem z tą kawą kupiłem też dripa i jasno paloną - dzięki za poradę, będzie smakowane. #kawa
@Nale: Często eksperymentuję i kupuję różne kawy ale taki zestaw do ktorego zawsze mogę wrócić to Balthazar, Pellini top, Lucaffe classic, Oquendo caffeteria torrefacto. W porownaniu z nimi Roma jest dużo kwaśniejsza.
Putin nie odpuści terenów Ukrainy, które zdobył. Jeśli ukrainskie wojsko odzyska wszystkie okupowane tereny wtedy wściekły nieobliczalny Putin może użyć broń jądrową by zniszczyć Ukrainę. Wątpię by w tej wojnie był happy end dopóki Putin jest u władzy. #wojna #ukraina
nsfw
Zawiera treści NSFW
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Dzisiaj kurier mi dostarczył, od razu się wziąłem za robienie kawy w kawiarce. Wyszło mi jakieś 60 ml kawy. Sceptycznie nastawiony do blendu wziąłem łyka i aż mnie pie/ wstrząsnęło. Łał, jakaś taka złożona, dużo tych smaków. Zasiorbnąłem kolejnego łyka - oesu jaka pyszna a jaka kwasowość fajna. Kolejny łyk - o teraz czuć, że słodziutka. W kolejnych łykach jakbym czuł coś innego za każdym razem. Miłe zaskoczenie, że kawa może być taka fajna, ale trzeba kupić dobrą, speciality - podobnie jak z piwem kraftowym, z którego się teraz przeniosłem na kawę.
@mapache razem z tą kawą kupiłem też dripa i jasno paloną - dzięki za poradę, będzie smakowane.
#kawa
Ale na torrefacto to by mi było szkoda sprzętu ;p