Przerwij scrollowanie i rzuć okiem na przedstawienie w formie grafu jakie składniki są potrzebne do obliczenia szerokości rys wg eurokodu.
Ale tak zupełnie serio to jestem pod wrażeniem tej tabeli. Nigdy nie spotkałem się z takim przedstawianiem wzorów. Wszystko jest super czytelne. Wiadomo co jest do czego potrzebne, co się zakłada, a co oblicza. Szacuneczek. Szkoda, że spotykam się z czymś takim po raz pierwszy dopiero pod sam koniec studiów.
@lukmar: Fajne. Zerknij do pozycji "Podstawy projektowania i algorytmy obliczeń konstrukcji żelbetowych" Łapko i Jensena. Tam masz super opisane algorytmy w postaci schematów blokowych.
Niby fajne ale nie zmienia to faktu, że trzeba zajrzeć do EC żeby wiedzieć jaką wartość i kiedy przyjąć... no i wg jakiego wzoru - a przy tym i tak pół EC2 przewertować ( ͡°ʖ̯͡°) Choćbyśmy nie wiem jak się spuszczali to nie da się tego do końca klarownie przedstawić, choć każdą taką próbę szanuję xD Kochane eurokody xD
Ale tak zupełnie serio to jestem pod wrażeniem tej tabeli. Nigdy nie spotkałem się z takim przedstawianiem wzorów. Wszystko jest super czytelne. Wiadomo co jest do czego potrzebne, co się zakłada, a co oblicza. Szacuneczek. Szkoda, że spotykam się z czymś takim po raz pierwszy dopiero pod sam koniec studiów.
#budownictwo #matematyka #polskienormy #studbaza
Choćbyśmy nie wiem jak się spuszczali to nie da się tego do końca klarownie przedstawić, choć każdą taką próbę szanuję xD Kochane eurokody xD