Wpis z mikrobloga

Mirki, szybkie pytanie.
Co proponujecie w temacie żabich udek? Danie musi być maksymalnie niskotłuszczowe, więc panierki z bułki i głęboki tłuszcz odpadają.
Waham się pomiędzy
https://www.youtube.com/watch?v=oMQvFbHt5vI
oraz
https://youtu.be/0Vz4rGOV8gE?t=105 od 2:26
Macie może jakieś inne propozycje?

Wołam @Mirkosoft @chixi @Tryggvason @MG78
#gotujzwykopem
paramyksowiroza - Mirki, szybkie pytanie. 
Co proponujecie w temacie żabich udek? Da...

źródło: comment_1592904409b7WV2suoyC5jMj0LHlaAGI.jpg

Pobierz
  • 6
@Tryggvason: A pamiętasz, czy był tam (w tej potrawce) wyczuwalny czosnek?
Ja jadłem niestety tylko "u wietnamczyka". To było smaczne, ale raczej wolałbym spokojniejsze klimaty, stąd raczej skłaniam się ku podejściu francuskiemu.

Natomiast tak jak sobie kombinuję, w tym przepisie Michela czosnek mógłby nadać fajnego smaku, a z drugiej strony nie chcę tych udek jakoś bardzo zdominować.
@paramyksowiroza: Sam nie robiłem, ale jadłem parę razy i jak dla mnie najlepsza była po prostu grillowana i smarowana masłem. Żaba jest super delikatna nie tylko w teksturze ale i w smaku. Jak dla mnie Pascal kompletnie zarżnął ją taką ilością czosnku i pietruszki - ta metoda jest dobra przy krewetkach które po za delikatnym mięsem mają wyrazisty smak. Zdecydowanie lepszy ten drugi sposób.