Wpis z mikrobloga

Dlaczego w każdy znalezisku dot. psów wykopki bez przerwy powtarzają że istnieje jakiś powszechny "obowiązek wyprowadzania psów w kagańcach", mimo iż nie istnieje? Myślą że jak będą tyle razy powtarzać ten swój wymysł, to wówczas w jakiś magiczny sposób takie prawo zacznie obowiązywać? xD A może myślą, że nie liczy się prawo powszechnie obowiązujące, tylko psiarze mają się dostosować do jakiegoś wykopkowego prawa ulicy? xD
Jednym z najczęstszych usprawiedliwień wobec okrutnego mordowania psów poprzez kiełbasy z drutem jest to, że "pies nie był w kagańcu, więc złamał prawo". No jakie prawo złamał, wykopkowe prawo zwyczajowe?
#pytanie #psy #takaprawda #bekazwykopkow
Pobierz
źródło: comment_1592638813LwDOOgzIVJkQTBdUCUOQuv.jpg
  • 3
@Ikarus_260

Art 77
§ 1. Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia,
podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1000 złotych albo karze nagany.
§ 2. Kto dopuszcza się czynu określonego w § 1 przy trzymaniu zwierzęcia, które swoim zachowaniem stwarza niebezpieczeństwo dla życia lub zdrowia człowieka,
podlega karze ograniczenia wolności, grzywny albo karze nagany.
()

A teraz mi podaj przepis, że nie mogę nasrać
@Ikarus_260 a podasz mi przepis odnośnie srania w paczkomacie? No tez nie znajdziesz a mimo to nie można.

Powiem tak. Ani Ty ani Wykopki nie sa od interpretacji tego. Na wypadek sytuacji to sąd podejmie decyzje.