Aktywne Wpisy
rudyba +62
Opiszę Wam dzisiaj najgłupszą rzecz jaką zrobiłam w górach, albo i w ogóle w życiu, czyli wczorajsze zejście ze Świnicy. w sumie to się cieszę, że nie pisze tego ze szpitala (-‸ლ)
Wybrałyśmy się z koleżanka na Świnice, wycieczka niezbyt trudna, więc towarzyszka mówi:
- rudyba, biorę dupoloty, zjedziemy sobie w drodze powrotnej.
Pomyślałam, czemu nie, na Świnicy nigdy wcześniej nie byłam, nie wiedziałam skąd będzie zjeżdżać. Kiedy
Wybrałyśmy się z koleżanka na Świnice, wycieczka niezbyt trudna, więc towarzyszka mówi:
- rudyba, biorę dupoloty, zjedziemy sobie w drodze powrotnej.
Pomyślałam, czemu nie, na Świnicy nigdy wcześniej nie byłam, nie wiedziałam skąd będzie zjeżdżać. Kiedy
shudini +498
Nudziło mi się wczoraj to wziąłem się za odświeżenie drzwi w piwniczce i jestem bardzo zadowolony z efektu, kilka godzin dłubania a wyszlo nawet spoko jak na amatora (ʘ‿ʘ)
#chwalesie
#chwalesie
@Wiskoler_double: a jest jakiś powód że nie wolno? A od decyzji policjanta tez nie ma odwolania? hmm
Jak się wytłumaczysz z podpunktu a) ?
Na logikę cofanie nie jest normalnym kierunkiem jazdy.
To samo dotyczy holowania pojazdu sprawnego, też nie wolno tego robić. Mimo tłumaczenia np że byłoby to ekonomiczniejsze od jazdy dwóch pojazdów w tym samym kierunku i na tym samym odcinku.
@Wiskoler_double: nawet wtedy można jechać tyłem.
@Wiskoler_double: Nie ma zakazu cofania na jednokierunkowej.
Art. 23. 2. Zabrania się cofania pojazdem w tunelu, na moście, wiadukcie, autostradzie lub drodze ekspresowej.
@MeowsAndStuff: bezpośrednio nie, ale można podpiąć pod stwarzanie zagrożenia w ruchu. Podczas cofania masz ograniczoną widoczność, a nie robiłbyś tego bo musisz - tylko dla zabawy
Macie inne zdanie na ten
@aarahon: ja dalej się nie zgadzam, przez to zdanie, które zacytowałem. Mirek wyciąga całkiem słuszny (w niektórych przypadkach) wniosek, ale nie z tego przepisu.
@One_Stone: czyli poruszanie się pod prąd na drodze jednokierunkowej nie jest podstawą do wystawienia mandatu?
@aarahon: nie. Podstawą będzie cofanie bez spełnienia którejkolwiek z 3 przesłanek z art. 23, nie dam fakt jazdy na wstecznym po jednokierunkowej. Jak spełniasz wszystkie warunki, to możesz cofać.
Ty rozpisujesz się że można cofać na drodze jednokierunkowej choć nikt nie twierdzi inaczej.
Kto tu jest upośledzony?
@aarahon: ok, czyli nic nie zrozumiałeś XD
Poruszanie się pod prąd na ulicy jednokierunkowej jest wykroczeniem. Cofanie w miejsce parkingowe jest dozwolone.
Proste jak budowa cepa, policjant ewentualnie osądza czy jest to poruszanie się pod prąd czy dozwolone cofanie.